Davor Šuker: "Mislim da će Real Madrid igrati finale Lige prvaka"



Malo igrača poznaje osjećaj osvajanja Lige Prvaka, a Davor Šuker je jedan od individualaca, koji dobro zna kako je to osvojiti najprestižniji trofej. On isto tako vjeruje kako će njegov bivši klub i ovog puta do finala najelitnijeg klupskog natjecanja.

Hrvat je bio dio momčad Real Madrida, koja je osvojila 7. naslov u povijesti kluba, a i dan danas je ostao popularan u glavnom španjolskom gradu.

On je dao ekskluzivan intervju za Marcu, a mi Vam donosimo što je sve rekao trenutni predsjednik HNSa.

VI PERFEKTNO DOBRO ZNATE KAKAV JE OSJEĆAJ OSVOJITI LIGU PRVAKA SA SVOJOM EKIPOM, KOJA SE MUČI U PRVENSTVU, KAKO TO FUNKCIONIRA?
 "Liga Prvaka je drugačija od svega ostalog, himna, atmosfera, ako su fizički dovoljno jaki, Real Madrid može poraziti bilo koga. To je bilo demonstrirano u finalu protiv Juventusa, a na kraju se ispostavilo kako oni nisu mogli napraviti ništa. Nadam se da će Madrid doći do finala u Kievu."

PRIJE DVA TJEDNA LOS BLANCOSI SU ODIGRALI ZAISTA NAPETU UTAKMICU PROTIV PSG-A, GDJE SU NA KRAJU IPAK DOŠLI DO POBJEDE OD DVA GOLA RAZLIKE, PA NAS ZANIMA ŠTO OVA MOMČAD MORA NAPRAVITI KAKO BI SE TRANSFORMIRALI U MOMČAD KOJA POBJEĐUJE U VELIKIM UTAKMICAMA?
 "Igrači su manje više isti, skoro, pa ništa nisu promijenili. Kada igrači čuju himnu, oni se odmah usredotoče, te u noćima na utorak i na srijedu svi oni igraju bolje, oni razumiju da je ovo njihovo natjecanje, to je ono što se događa s Real Madridom."

MISLITE LI DA REAL MADRID PONOVNO MOŽE DO TROFEJA LIGE PRVAKA?
 "U nogometu svi gledaju prema onoj ekipi koja je na vrhu, nije lako ostati jako dugo na vrhu, a to ovi igrači znaju. Postoji mnogo klubova, koji žele srušiti Real Madrid, tu su i klubovi koji smatraju da su favoriti na papiru, no Los Blancosi nikada ne posustaju, a to od vas iziskuje snažan mentalitet."

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU REAL MADRIDA I OSTALIH?
 "Mentalitet. Ključ je imati loptu, kretati se s njom i odraditi odličan nastup na tu večer. Moraju igrati onako kako samo oni to znaju i tu kristalno jasno razlika postane vidljiva."

ZAŠTO REAL MADRID IGRA TOLIKO DOBRO U LIGI PRVAKA, A TOLIKO LOŠE U LALIGI?
 "To morate pitati trenera, ja ovdje neću davati savjete jer u potpunosti vjerujem onom što Zidane radi i volio bih da mu Florentino Perez ponudi novi ugovor."

ŠTO TREBA REAL MADRIDU KAKO BI ELIMINIRAO PSG?
 "Madrid će zabiti barem jedan pogodak, no moraju igrati kao da je prva utakmica završila 0:0. PSG ima odlične igrače koji vam mogu napraviti štetu, no Real Madrid zna kako proći kroz fazu natjecanja, a prva utakmica je bila jako važna za njih s psihološke točke gledišta."

IMA LI KAKVIH SLIČNOSTI IZMEĐU VAŠEG REAL MADRIDA I TRENUTNE MOMČADI?
 "Te dvije nikako ne možete uspoređivati, nogomet se mijenja svakih 10 godina, a morate pogledati i loptu, pa terene, ne postoje utakmice koje se igraju po magli i blatnom terenu. Sve je u potpunosti drugačije, a ova momčad Real Madrida posjeduje tako veliki talent, toliko sam siguran da ćemo vidjeti još jači Real Madrid nego je bio onaj u prvoj utakmici."

JE LI SE NOGOMET ZAISTA TOLIKO PROMIJENIO?
 "Da, da, kompletno. Svaki put kada gledam utakmicu ponovno shvaćam koliko se zapravo promijenio, igra se pomjera u krugovima od 10 metara. I dalje trčimo 10-12 kilometara po utakmici, ali sada se traži veća fizička snaga, igrači su i dalje jednako kvalitetni, iako sada imamo prosječne igrače koji ne igraju toliko dobro u ligi, a to je ono što se možda dogodilo Real Madridu."

KOLIKO JE TEŠKO ZADRŽATI KONCENTRACIJU U TOLIKOM BROJU UTAKMICA?
 "UEFA priča o zdravlju igrača, postoje diskusije oko 4. izmjene, no u konačnici moglo bi se naštetiti nogometu. Real Madrid može poraziti bilo koga, ali u ligi to je u potpunosti drugačija priča."

KOLIKO JE ZNAČAJAN NEYMAROV IZOSTANAK?
 "To je jednostavno nogomet, Real Madrid može imati nekolicinu ozljeđenih igrača i ništa se neće kazati. Neymar je odličan igrač, jedan od najboljih na svijetu, no drugi će ga zamijeniti. Izgleda da će to biti di Maria, on će dati sve od sebe."

JOŠ JEDAN OD VAŠIH BIVŠIH KLUBOVA JE SEVILLA, ONI IGRAJU PROTIV MANCHESTER UNITEDA. ŠTO MISLITE O NJIHOVIM IZGLEDIMA?
 "Za Sevillu, europska natjecanja postaju nešto uobičajeno. Oni igraju i uživaju u svom nogometu, zaista je prava šteta što nisu postigli pogodak u prvoj utakmici. De Gea je ostvario nekoliko fantastičnih obrana, kako bi im to spriječio."

KOJA SU VAŠA PREDVIĐANJA ZA FINALE LIGE PRVAKA?
 "To ću Vam reći poslije četvrtfinala, jedino Real Madrid vidim kako dolazi do finala u Kievu."

Objavi komentar

0 Primjedbe