Je li to ta rekonstrukcija o kojoj se pričalo?!


Sama fotografija startnih 11 nije se mnogo promijenila u odnosu na prošlu sezonu. Tu su i dalje igrači poput: Marcela, Varanea, Kroosa, Modrića, Keylora, Lucasa, Isca, Benzeme,... Pa čak i Garetha Balea. Čini se da ovo nije možda ni ono "r" od rekonstrukcije koju je najavljivao Zinedine Zidane sa svojim povratkom u Real Madrid. Može li Real Madrid s tek ponekim popunama i sljedeće sezone zaigrati u gotovo istoj garnituri igrača u startnoj postavi, a ostvariti bolji rezultat?!

Courtois bi trebao biti prvi vratar, ali ne možemo reći kako je i sada kristalizirano mjesto prvog vratara jer je igrao i Navas, a od njegovog izlaznog transfera očito nema ništa. Bit će zanimljivo vidjeti što će na kraju odlučiti sam francuski stručnjak.

Onaj tko je zaista napravio napredak glede svoje igra, posebice kada govorimo o napadačkom aspektu je Marcelo. U odnosu na prošlu sezonu u ovoj utakmici protiv Arsenala mogli smo vidjeti jedno jako dobro izdanje Brazilca. On je odigrao ključnu ulogu u hvatanju zaostatka od dva gola protiv momčadi iz Londona, a na kraju je i sam asistirao Asensiju za 2:2. Iako nema nadmoć u odnosu na Mendyja glede defenzivne igre, ovo bi definitivno moglo biti dosta da si kupi startno mjesto u ekipi s početkom sezone.

Ostatak momčadi u dijelu obrane je manje više jasan..
Što se tiče vezne linije u sredini smo ponovno mogli vidjeti Kroosa i Modrića. Navijači su isto tako dobrim dijelom "za" da se dovede velika želja Zidanea, Paul Pogba, kako bi se ovoj veznoj liniji dalo malo snage i zraka. Iako to nije izgledalo loše od strane Kroosa i Luke, ne možemo reći kako je to bilo idealno, posebice ne u terminu igranja obrane, što je u odnosu na sezonu 2016/17 veliki problem Real Madrida sve do sada.

Lucas Vazquez je nastavio po svom, jednostavno nije za startera u Real Madridu, ali ni njega se Zidane nema namjeru odreći. U punom jeku glasina oko odlaska Španjolca, Zidane ga je uvrstio u startnu postavu ispred Viniciusa, pa čak i ispred Kube i Rodryga. Čini se kako i na njega Zidane ozbiljno računa.

Ako ste mislili da je s Lucasom Zidane dovoljno tvrdoglav, što je tek onda za reći na situaciju s Karimom. Čovjek se pošteno ispromašivao na utakmici protiv Bayerna, promašivao je i protiv Arsenala, ali kada je Nacho dobio crveni karton, Zidane nije dvojio i od svoja dva napadača na terenu (Karim i Jović) odmah je izvadio Luku iz igre... Iako mi svi imamo oči i zaista cijenimo Karima kao osobu, kao gospodina, kao i sve ono što je napravio za Klub, ovo je bila odluka koja zaista nije imala smisla i točno se mogla vidjeti privrženost Zidanea nekim igračima (zbog koje se u pitanje dovodi njegova spsobnost rekonstrukcije, pa čak i vođenja novog projekta), te podobnost nekih igrača zbog svega tog što Zidane radi u Klubu.

I kada to sve pogledamo, nakon skoro 300 milijuna eura koje smo potrošili na pojačanja, dogodit će se tek jedna promjena, a to je Eden Hazard. Čak i Bale, koji je na kraju sezone bio sigurni otpisani, jednom nogom se vratio u Klub.

Hoće li se Zidane držati one svoje: "Na staroj slavi se ne živi." - kada je lijepo opisao situaciju Balea na kraju sezone ili pak sada kako smo i navikli od njega na posljednjim press konferencijama vrijede druga pravila?!
Madridisti, to Vi sami procijenite...

Objavi komentar

0 Primjedbe