3 stvari koje će biti ključne za osvajanje trofeja


Kada kažemo "sezona 2018/19", onda definitivno ne možemo reći kako je sjećanje na nju lijepo. Real Madrid je cijelu sezonu proveo u velikoj nestabilnosti, a najveće žrtve svega ispale su u likovima Lopeteguia i Solarija. To se ne smije ponoviti.

I zbog same situacije, Real Madrid je morao krenuti raditi na novom projektu. Prvi potez kojeg je napravio Perez je povratak Zidanea na trenersku klupu. I sam potez Zidanea bio je jako hrabar, kada se u 3. mjesecu ove godine odlučio vratiti na tu poziciju.

Možemo sada i sami reći kako je Zidane znao da era poslije Cristiana Ronalda neće biti lagana. mnogi su ostali šokirani kada je Ronaldo u 7. mjesecu prošle godine napustio redove Los Blancosa i prešao u talijanski Juventus. Možemo slobodno kazati kako se niti jedna strana nije previše "proslavila" zbog tog "razvoda", no sada Real Madrid kreće u novu akciju!

Jović, Hazard, Militao, Mendy i Rodrygo su igrači koje je Real Madrid doveo već ovoga ljeta. Od velikog Galactica Edena, do mladog i talentiranog Rodryga. Ono što Real sada želi je izgraditi izbalansiran roster igrača, te postaviti nove temelje Kluba.

Puno se priča i o dolasku Paula Pogbe, koji je želja Zidanea, ali u ovom trenutku izgledniji je dolazak van de Beeka. Priča o potencijalnom transferu Kylana Mbappea ne nedostaje. No Real je već sada napravio veliki posao i ako namjeravaju dovesti još nekog morat će to napraviti unutar 15 dana jer tada kreće predsezona, a Zidane je rekao da je najvažnija stvar da svi igrači od samog početka budu zajedno. Prva faza ljetne predsezone Madrida počinje u Montrealu. I već tada Zidane mora krenuti polako poslagivati kockice u pravom redu.

Pošto nema Europskog Prvenstva, pa ni Svjetskog Prvenstva, tek Copa America se igra ove godine, jasno je kako će sada momčad Real Madrida izgledati mnogo svježije nego je to bio slučaj prošle sezone.

No stvari oko kojih Zidane sada mora brinuti jesu same greške koje su napravljene prošle sezone, ako izuzmemo ovaj utjecaj umora. Stoga idemo pogledati tri ključne stvari koje Zidane mora odraditi dobro kako bi tokom cijele sezone ostao u lovu na sve titule.

Dobro planiranje
Ključna stvar koja se mora odraditi sada da bi sezona bila kako treba je planiranje i priprema same sezone. Jednostavno stvari koje dolaze kao popratne greške u domeni neočekivanog moraju se svesti na minimalnu brojku. Zidane dobro mora izbalansirati predsezonu kako bi imao igrače na optimalnoj razini tokom cijele godine, te da bez problema mogu odraditi sve ono što sezona nalaže.

Ozljede
Kao što smo rekli, predsezona mora biti dobro i optimalno isplanirana. Ono što je najvažnije od svega je da igrači tokom cijele sezone ostanu u formi, da se ne dogodi preforsiranje mišića jer su uprave ozljede takve vrste one koje "pokose" Real Madrida. Forma se mora tempirati prema kraju sezone, a i sam ulazak u sezonu mora biti odrađen na jako dobar način. Tada je tokom sezone u središnjem dijelu lakše zadržati ranije navedeno.

Eksperimenti ne dolaze u obzir
08.07. Real Madrid kreće ka Montrealu. Od 21. do 27.07. Real Madrid će boraviti na tlu Sjedinjenih Država i to Zidane mora iskoristiti u utakmicama kako bi popravio sam automatizam momčadi. Igrači tu moraju znati na koji će se način igrati tokom sezone u svakoj situaciji i s tim moraju biti upoznati svi igrači. Tu mjesta ne smije biti eksperimentiranju jer nakon završene predsezone Real Madrid mora imati startnih 11 i jasnu igru.

Zidane mora znati kakve su njegove ideje i kako ih namjerava provesti. U sklopu predsezone igrat će se ICC, gdje će Madrid igrati protiv Bayerna (21.07.), Arsenala (24.07.) i Atletico Madrida (27.07.).
Nakon tog će momčad Zinedinea Zidanea putovati za Njemačku, gdje igra prvu utakmicu protiv Tottenhama (30.07.) u sklopu polufinala Audi Kupa kojeg organizira Bayern. Dan poslije, Real Madrid će snage odmjeriti protiv Bayerna ili Fenerbahcea, ovisno o ishodu te utakmice i naše utakmice protiv Spursa.

Objavi komentar

0 Primjedbe