Dok u Real Madrid nije stigao Ronaldo, Real je svejedno imao najbolji napad u LaLigi


Otkako je stigao u Real Madrid, Cristiano Ronaldo je postao sinonim za golove. No od sezone 2006/07 spominje se ime samo jednog napadača koji se po broju golova u jednoj sezoni nalazi iza Portugalca, a to nije ni Higuain, pa ni Karim Benzema.

Dok u Real Madrid nije stigao Ronaldo, Real je svejedno imao najbolji napad u LaLigi (iako mu je tada konkurenciju pravila Barcelona sa zaista dobrim igračima) Legenda Real Madrida, Raul, igrao je u napadu s legendarnim nizozemskim napadačem, Ruudom van Nistelrooyem i upravo je on posljednji igrač koji je od sezone 2006/07 s brojem golova iza Cristiana Ronalda.

Popularni Nizozemac, koji se proslavio u Unitedu, te je sezone postigao 34 pogotka, što je bolje i od rekorda kojeg ima Karim u sezoni 2011/12 s 32 pogotka. I sada će reći da smo mrzitelji, ali u svih 10 sezona koje je Karim igrao u Real Madridu, ostaje mu ovaj da pokuša stići Ruuda jer se Francuz trenutno nalazi na 4 gola manje (30).

Iako je Benzema na kvalitetan način iskoristio odlazak Ronalda, te se prometnuo u najboljeg strijelca Kluba ove sezone, čini se da je to za standarde devetke Real Madrida i dalje ispod prosjeka.

I bez ljutnje treba govoriti o tom... Stoji da je Karim pretrpio ozljedu ove sezone, koja ga je malo usporila, ali gotovo ista stvar se dogodila s Nizozemce, koji isto tako nije igrao sve utakmice u LaLige spomenute sezone.

Nakon njih slijede Higuain (29) u sezoni 2009/10, pa Morata s 20 golova u sezoni 2016/17... A sjetimo se kakvu je minutažu imao Morata...
Vratimo se na brojke Raula i van Nistelrooya, kada nisu igrali mnogo i već su bili u poznim godinama, čisto zbog usporedbe s onim lošijim sezonama Benzeme...
U sezoni 2007/08 Raul je postigao 23 pogotka, a u sezoni 2008/09 postigao je 24 pogotka... Van Nisterooy je u sezoni 2007/08 postigao 20 pogodaka, a onda s brojem utakmica pao je i broj golova, pa je u sezoni 2008/09 postigao tek 10 golova.

Robinho je u sezonama 2007/08 i 2008/09 postigao po 15 pogodaka u svakoj.

Real Madrid je oduvijek imao prave napadače i to je bila odlika ovog Kluba, te se tako mora i nastaviti sljedeće sezone ako je želja uprave da i dalje bude konkurentna u svim natjecanjima, a to znači kupnja prave devetke.

Objavi komentar

0 Primjedbe