Real Madrid će izgledati strašno, ali zašto se Zidane odlučio za Pogbu?


Madridski Real proći će tokom ljeta kroz veliku rekonstrukciju.

Mnogi fudbaleri će napustiti Santiago Bernabeu, a trener Zinedine Zidane je dobio 500 miliona eura kako bi doveo pojačanja, koja bi Real vratili u sami vrh nakon očajne sezone.

Belgijska zvijezda Eden Hazard je za sada jedini igrač koji je za Kraljeve "gotova stvar". Uskoro bi sve trebalo postati zvanično u ovom transferu, a za njegove usluge Real će izdvojiti više od 100 miliona eura.

Također, njegovim putem će vjerovatno i Paul Pogba. Francuz je Zidaneova želja u Realu, pa je predsjednik kluba Florentino Perez ipak popustio i dozvolio mu je da ga dovede u klub, usprkos žestokom protivljenu u prethodnom periodu.

Cijena za Pogbu neće biti mala. Engleski mediji tvrde da će ga Real platiti 150 miliona eura i tako će napuniti kasu Manchester Uniteda, a usput im i olakšati jer je francuski veznjak glavni krivac za sve loše što se dešava na Old Traffordu.

Treće ime koje se od velikih zvijezda spominje sa Realom je sjajni veznjak Tottenhama Christian Eriksen. Zidane pokazuje veliki interes za njegovo dovođenje, ali po pisanju The Timesa odlučio je trener madridskog tima da odustane i da se okrene Pogbi.

Cijena koju je londonski tim postavio nije bila mala. Tražili su čak 130 miliona eura, što je Real bio spreman platiti. Ipak, činjenica da mogu dobiti Pogbu za 20 miliona eura više je bio presudan i Zidane se odlučio za sunarodnjaka.

U Real Madridu "desetku" već godinama nosi Luka Modrić. Međutim, zvanično najbolji fudbaler svijeta za prošlu godinu bi od naredne sezone mogao igrati s drugim brojem.

Zinedine Zidane već dugo vremena u svojim redovima želi vidjeti Edena Hazarda, te je spreman Belgijancu napraviti mnoge ustupke samo kako bi ga doveo na Santiago Bernabeu.

Prema pisanju španskih i britanskih medija popularni Zizou je zvijezdi Chelseaja obećao i dres s brojem 10.

Hazard navodno ne želi ulogu Cristiana Ronalda i dres Mariana Diaza već želi "desetku" koju nosi u dresu Plavaca i reprezentaciji Belgije.

Ukoliko se ovi natpisi ispostave tačnim upitno je šta će biti i sa Lukom Modrićem, a nije isključena da poslije skoro sedam godina napusti kraljevski klub.

Objavi komentar

0 Primjedbe