Supertalentovani Brazilac je ove sezone jedna od rijetkih svijetlih tačaka trinaestostrukog prvaka Evrope, koji je ove sezone podbacio na svim frontovima.

Tako su Madriđani u osmini finala Lige prvaka eliminisani od Ajaxa, nakon remija u Amsterdamu 1-1, na Berbabeuu su ih Kopljanici pregazili sa 4:1.

Što se tiče La lige, tu Real za vodećom Barcelonom zaostaje 13, a za drugoplasiranim Atleticom četiri boda. U polufinalu španskog Kupa Kralja zaustavila ih je upravo Barcelona i to bez većih problema, tako da se ova sezona može okarakterisati kao veoma neuspješnom.

Na potezu je Florentino Perez, a za Real se već sada vežu imena poput Edena Hazarda, Mbappea i Paula Pogbe.

Ipak, brazilski tinejdžer Vinicius Junior ove se sezone pokazao velikim otkrovljenjem i opravdao 45 miliona eura, koliko je uloženo u njega. Na početku sezone kod Lopeteguija nije imao previše šanse za igru, da bi se stvari dolaskom Solarija znatno promjenile.

Uslijedila je velika nesreća za njega u vidu povrede butnog mišića za vrijeme pomenute revanš utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Ajaxa i od tada je van stroja.

Ono što raduje Los Blancose jeste njegov povratak, a on bi se mogao desiti već u narednom kolu kada će Real Madrid u gradskom derbiju u goste Getafeu, koji zauzima četvrtu poziciju sa 54 boda i koji je apsolutni hit španske lige ove sezone.