Solari ne odustaje i misli da je on jedino u pravu: Još jedna zvijezda seli na klupu


Real Madrid nalazi se u velikoj krizi nakon dva uzastopna poraza na Santiago Bernabeu od Barcelone.

Barcelona je prvo s 3:0 slavila u polufinalu Kupa Kralja, a samo tri dana kasnije na istom terenu su ponovo pobijedili Real Madrid u okviru La Lige rezultatom 1:0. Ovo je itekako uzdrmalo kraljevski klub koji igra ispod svih očekivanja ove sezone.

Santiago Solari bi uskoro mogao dobiti otkaz ukoliko se rezultati Real Madrida ne poprave i to znatno. On je imao dobar start na klupi Kraljeva, ali je čestim promjenama u sastavu već počeo nervirati navijače ovog kluba.

Solari je otpisao mnoge zvijezde, a prvi na toj listi bio je Isco koji se nije naigrao ove sezone. Njegovim stopama nedavno su krenuli Marcelo i Gareth Bale i očito je da oni neće biti jedini.

Prema pisanju španskih medija na klupu bi se uskoro mogao preseliti i njemački veznjak Toni Kroos koji je sigurno već sezonama jedan od najstandardnijih igrača Real Madrida.

Kroos je u subotu igrao samo 55 minuta protiv Barcelone i mnogi su bili iznenađeni kada ga je Solari izveo iz igre. Šansu je dao 20-godišnjem Federicu Valverdeu koji bi veoma lako u narednim mečevima mogao igrati od prve minute.

"Mladi igrači igraju sve bolje i jako su blizu da se nađu u početnom sastavu", poručio je Solari.

To znači da bi Kroos mogao biti naredna zvijezda koja će "grijati" klupu, a pored njega će biti Isco, Marcelo, Bale... Navodno, Solari smatra da je Kroos u lošoj formi i jedan od krivaca za nešto lošija izdanja Real Madrida u posljednje vrijeme.

Toni Kroos je u Real Madrid stigao na ljeto 2014. godine iz Bayerna i pokazao se kao odlično pojačanje. Ove sezone odigrao je 33 utakmice u svim takmičenjima i postigao samo jedan gol.

Objavi komentar

0 Primjedbe