Jose Mourinho i Florentino Perez su sjajno sarađivali u vrijeme dok je Portugalac bio na klupi Reala.

Nakon šokantnog ispadanja Reala u osmini finala Lige prvaka od Ajaxa sve se više govori o tome da bi Jose Mourinho mogao ponovo sjesti na klupu tima iz Madrida.

Međutim postoji jedan problem koji bi mogao napraviti komplikacije u pokušaju sprovođenja ovog plana.

Naime Mourinho je nakon odlaska sa klupe Reala napravio jednu ružnu gestu koja bi mogla predsjednika Reala odvratiti od ideje da ponovo dovede Portugalca u Madrid.

Mourinho i Real su se sporazumno razišli 2013. godine, Portugalac je preuzeo Manchester United i uspio svjiti Evropsku ligu sa timom sa Old Trafforda.

Nedug nakon toga Mourinho je pred finale Lige prvaka koje je Real igrao protiv Juventusa poslao poruku koja je glasila: "Vidimo se u Skopju" gdje se igralo finale UEFA Super kupa koje je bilo na rasporedu 8. augusta.

Nešto prije tog susreta dva tima su odigrala meč u Santa Clari. S transferom Garetha Balea koji se spremao u pozadini odnos između Mourinha i Pereza je dobio gorak zaokret nakon što je Portugalac poklopio predsjednika Reala.

Ta gesta nije dobro sjela predsjedniku Reala, a odnos između ovog dvojca se nakon toga pkvario. United je u to vrijeme pokazivao interes za Balea, a nije bila tajna da je Perez htio dovesti Davida de Geu što je moglo poslužiti kao nova tačka konflikta.

Sada kad se ponovo priča o povratku Mourinha u Real čini se da će se ova stvar ostaviti po strani u cilju da se tim sa Santiago Bernabeua vrati na stare staze slave.