Tottenham šokirao Real cijenom za Eriksena


Britanski mediji su jučer pisali o interesu Real Madrida za dovođenje Christiana Eriksena iz Tottenhama, za kojeg je trostruki uzastopni prvak Evrope spreman ponuditi 100 miliona funti.

Međutim, danas su se pojavile nove vijesti koje izgledaju kao replika na jučerašnje, a one glase da je Tottenham za svog fudbalera odredio cijenu koja je i više nego duplo veća od one koju Kraljevi namjeravaju platiti.

AS i The Mirror tvrde da je vlasnik kluba Daniel Levy poručio da Christian Eriksen može ići ali za 225 miliona funti, što je zaista ogromna cifra čak i za Real Madrid.

Nakon odlaska Cristiana Ronalda, Realu je prioritet dovesti neku novu zvijezdu u ljetnom prelaznom roku. Prvi na listi želja su Eriksen i Hazard, a iz ove perspektive se čini da će španski velikan lakše doći do Belgijanca, nego do Danca.

Eriksen ima 26 godina i ugovor sa Spursima do 2020. godine, a trenutno su u toku pregovori oko produženja saradnje. Ukoliko se taj dogovor ne postigne, Real bi imao otvoren put prema Dancu koji za Tottenham igra od 2013. godine kada je stigao iz Ajaxa.

Podsjetimo, Real je čak razmatrao opciju da u ovaj transfer uključi i Isca, ali se u Tottenhamu nikada nisu izjasnili po pitanju moguće trampe.

Objavi komentar

0 Primjedbe