Santiago Solari: "Ove sezone bit će borba do kraja u La ligi"


Santiago Solari, trener Real Madrida, se obratio medijima uoči sutrašnje utakmice protiv Real Sociedada (18:30), a evo što je rekao!

“Ispred nas je vrlo intenzivan mjesec jer igramo utakmicu svaka tri dana. Najvažnije je da ne izgubimo energiju i da se ozlijeđeni igrači vrate. Također, želimo da se nitko više ne ozlijedi.”

“Igrači nisu strojevi. Teško je igrati utakmicu svaka tri dana, ali mi moramo biti spremni. Moramo se nastaviti boriti u ligi, jer smo došli s devetog do četvrtog mjesta. Boriti ćemo se do kraja, a na Madrid će pokazati ono najbolje od sebe u najtežim situacijama.”

SOCIEDAD? - “To je dobar protivnik koji igra sjajan nogomet. Nedavno su promijenili trenera, što može značiti da će promijeniti i stil igre. No, igrači su im ostali isti i znamo da oni imaju sjajan napadački potencijal.”

MARCELO? - “Imao je težak početak sezone s tri mišićne ozljede. Postepeno se oporavlja. Važno je da se on ne ozlijedi jer je jedan od ključnih igrača naše momčadi. Moramo brinuti o njegovom zdravlju.”

STIZANJE BARCELONE? - “Cilj je nastaviti se boriti za titulu. Nismo imali lagan početak sezone, bili smo deveti, a sada smo četvrti. Moramo se boriti. Ja sam zadovoljan našim radom.”

LOŠI U LIGI, A DOBRI U DRUGIM NATJECANJIMA? - “Igramo u puno natjecanja i u svakom pokušavamo dati najbolje od sebe. Protivnici nisu isti i to uvelike utječe na našu igru. Ove sezone nema odmora, moramo se boriti za sve.”

“Igrači daju sve od sebe. Bale je drugo poluvrijeme u Vigu igrao s ozljedom gležnja. Karim je nevjerojatan igrač. Lucas trči po 14 kilometara na utakmici. Carvajal ima veliko srce, a Modrić je protiv Villarreala igrao s groznicom. Momčad je fokusirana na pobjeđivanje.”

VILLARREAL? - “U ovom natjecanju nema laganih protivnika. Natječemo se u jednoj od najkonkurentnijih liga na svijetu. Odigrali smo dobro protiv Villarreala, a na kraju smo uzeli samo bod. Ne treba podcjenjivati nikoga, ali mi uvijek idemo po pobjedu.”

BALE? - “Mislim da ima neku laganu ozljedu, ništa opasno. Danas će proći testiranje kada ćemo znati više o tome. Nadam se da će se vratiti jako brzo.”

POČETNA POSTAVA? - “Svaki igrač može igrati u bilo kojoj utakmici. No, neki igrači su zaslužni za mnoge trofeje u prošlosti pa sada igraju više. A tu su i mladi igrači koji moraju poštivati hijerarhiju. Imamo momčad prepunu iskusnih igrača i mladih talenata.”

ISCOVA POZICIJA? - “Isco mi se čini kao igrač koji može igrati na svakoj poziciji. Svaki igrač ima svoje karakteristike i svi su različiti.”

Objavi komentar

0 Primjedbe