Santiago Solari: "Ne bismo se trebali usredotočiti na prednost koju imamo nad Leganesom, moramo ostati fokusirani"


Santiago Solari se pojavio u sobi za medije nakon posljednjeg treninga u sklopu priprema za sutrašnju utakmicu protiv Leganesa (21:30h). Evo kako je trener Real Madrida najavio utakmicu:

“Ne razmišljamo o dolascima. Ovdje razmišljamo o tom kako ćemo odigrati novu utakmicu s velikom dozom ozbiljnosti, te kako ćemo izaći na teren s namjerom da pobijedimo ne razmišljajući o rezultatu iz prve utakmice. Leganes je ozbiljna i disciplinirana ekipa, opasna je i jaka na terenu. U utakmicu ulazimo kao i uvijek, kao da je 0:0. I oni koji će istrčati na teren i igrati igrat će u tom duhu.”

 “Ja sam ponosan na pobjednički duh igrača, na to kako se nikada ne umaraju od natjecanja, zbog njihove privrženosti Klubu i ovom dresu. Iznad svega, to su igrači koji su predstavljali ovaj Klub, ovu instituciju mnogo godina i isto tako osvojili mnogo titula. Natjecateljski duh i želja za treniranjem, kao i igranje utakmice za njih je jednake važnosti i to je jako lijepo.”

VINICIUS
 “On posjeduje veliki talent, ali i ne samo to. On svoj talent demonstrira kada igra, u utakmicama, nebitno je li to na domaćem terenu ili u gostima, protiv iskusnih igrača. Vinicius pokazuje svoju vrijednost, stigao je ove godine i prošao je ovakvo putovanje u vrlo kratkom razdoblju i to zaista govori dosta o svemu tom. Svi se moramo brinuti o njemu jer on ima tek 18 godina i novi je dečko ovdje. Teret natjecanja uvijek treba pasti na one najiskusnije. No dolasci mladih ljudi su uvijek dobrodošli i cijenjeni.”

MLADI IGRAČI
 “Postoje periodi kada mladi igrači svoje mjesto moraju pronaći nešto brže. Oni donose vitalnost i svježinu, uvijek imaju podršku od najiskusnijih igrača i od cijelog stručnog stožera. Isto tako mogu dobiti podršku, kao što bi i trebali od svih ostalih. Naravno, onda se od njih očekuje da uskoče i da pokažu svoj talent u prvoj momčadi u Klubu kao što je Real Madrid. No koliko će to svijetlo izgledati isto tako ovisi o konzistentnosti igrača u svojoj momčadi.”

 “Neki dan smo mogli vidjeti mnogo mladih igrača koji imaju manje od 20 godina kako igraju utakmicu protiv Betisa. Valverde, Vinicius, Brahim, Reguilon, Cristo,.. No tu su isto tako bili i Ramos, Varane, Modrić, Casemiro, Carvajal,.. A oni su ti koji moraju dati podršku toj mladosti i to je onda primjer momčad koji ima namjeru osvojiti sve trofeje.”

VAR
 “Ono što nas od svega najviše zbunjuje je diskretnost.”

ISCO
 “Mi imamo prekrasnu momčad i ja moram izabrati igrače za svaku utakmicu. Ja sam trener.”

PROMJENA SUSTAVA U SEVILLI
 “Svaka situacija ima svoje okolnosti. Protivnici su drugačiji, svaka utakmica pruža novi scenario i mi se s njima nosim sa specifičnim odlukama... Baš u svakoj od njih.”

TRANSFERI
 “Ja nisam odgovoran za objašnjavanje transfer politike. Ova momčad je prekrasna, ima toliko mladih i iskusnih igrača. Svi su angažirani zbog jedne stvari.”

NAPADAČI
 “Mi imamo igrače s različitim karakteristikama koji mogu igrati kao napadači. I još jedna stvar je tu bitna, svi su oni specijalisti u tom dijelu. A jedan od takvih igrača koje imamo je Karim.”

OZLJEDE
 “Llorente, Kroos, Asensio i Courtois već rade na travnjaku, iako ne istom brzinom kao i ostatak grupe. Nadam se da ćemo ih imati dostupnima što je brže moguće. Karim isto tako, on je slomio falangu... A ostali svi su dostupni.”

Objavi komentar

0 Primjedbe