Ovo su izazovi koji čekaju Real Madrid u novoj 2019. godini


Nakon što je 2018. godina završila s nekoliko lijepih trofeja, ali i podbačaja, Real Madrid u Novu 2019. Godinu ulazi s novim velikim očekivanjima i izazovima, koji će ponovno tražiti maksimum od strane cijele momčadi.

Svi, počevši s navijačima, pa preko uprave Kluba... Svi oni će tražiti da ova 2019. godina bude u najmanju ruku jednako dobra kao i prošla godina, ako ne i daleko bolja. Iako izgleda nevjerojatno teško ponoviti ono što je Real Madrid ostvario u 2018. godini, Real se uvijek mora boriti sa svojom poviješću, to je kao neka vrsta tradicije u ovom Klubu. Real Madrid ima dužnost svake godine, svake sezone popraviti svoju sliku (koliko je god to moguće) i tako nastaviti ispisivati veliku povijest Kluba. Ako pogledamo da je ova momčad osvojila tri uzastopna trofeja Lige Prvaka, pa potom i tri uzastopna trofeja Svjetskog Klupskog Prvenstva, teško je zamisliti da postoji još bilo kakav iazov, poseice ako uz ove trofeje dodamo još poneke koje su popratno osvojili... No tako to ide u Real Madridu.

LIGA PRVAKA - ČETVRTA UZASTOPNA, KOJA SE IGRA NA WANDI METROPOLITANO
Glad Real Madrida je nezasitna. Uzastopno osvajanje Lige Prvaka je nešto što do sada nije uspio nitko napraviti, no Real Madrid je to uspio, ali... Oni nisu zadovoljni s ovim ostvarenim do sada. Oni žele biti prvi koji su osvojili četiri, pet, šest, ma sve trofeje Lige Prvaka. Da, na taj način funkcionira Real Madrid, drugačije od bilo kojeg drugog kluba na Svijetu i sve osim zlatne medalje i pehara u rukama nije dovoljno i nikada neće biti. Real Madrid u sljedećoj fazi Lige Prvaka igra protiv Ajaxa. Iako je momčad iz Nizozemske prilično dobra, ali je mlada i neiskusna i tu Real Madrid mora tražiti svoju priliku. Ako dodamo samo priču da se finale najprestižnijeg nogometnog natjecanja igra na Wandi Metropolitano (stadionu Atletico Madrida), onda motivacije ne može nedostajati.

COPA DEL REY - KUP KOJEG ZIDANE NIJE MOGAO OSVOJITI
Real Madrid se bori za titulu Lige Prvaka, ali je isto tako "živ" u igri za ostala dva trofeja. A sada je trofej i Copa del Rey postao obaveza jer nije osvojen još od 2014. godine. u tom natjecanju Real Madrid je proživio nekoliko sramotnih ispadanja, a posljednji je bio onaj protiv Leganesa u četvrtfinalu prošle godine. Real Madrid je jasan u jednom polgedu, vrijeme je i za ovaj trofej, a osveta protiv Leganesa bi mogla biti zadovoljena već ove sezone jer su upravo oni sljedeći protivnik Real Madrida. To je ujedno i titula koju Zidane nije nikada osvojio.

UTRKA U LALIGI ZA BARCELONOM
I da, LaLiga, natjecanje koje je prošle sezone postala prava utopia za Real Madrid je i dalje ovdje i Los Blancosi su i dalje u igri i za ovom titulom. U ovom trenutku u sklopu prošle 2017/18 sezone Real Madrid je rekao "zbogom" tituli Primere. Već tada su zaostajali 14 bodova za Barcelonom i utakmicom manje na samom početku nove kalendarske godine. Ove sezone stvari stoje drugačije. Real Madrid zaostaje 8 bodova s utakmicom manje. I da, iako ni ovo nije mal zaostatak, manji je nego prošle godine i daje Realu šansu da i dalje konkurira za lidersku poziciju LaLige jer ni Barcelona ne igra konstantno dobro i ima dosta loših perioda.

KONSOLIDACIJA SOLARIJEVOG PROJEKTA
Nisu samo titule ono što je u planu Reala za 2019. godinu. Ova godina je isto tako važna za novog trenera kako bi se na neki način konsolidirao na klupi Los Merenguesa. Nakon što je Julen dobio otkaz i tako završio svoju negativnu eru na klupi Madrida, Solari je preuzeo prvu momčad i napravio je mnogo bolje rezultate nego svoj prethodnik. iako je dobio novi ugovor do 2021. godine, svima je jasno da je to Klub napravio kako bi unio mir među svoje redove i redove navijača, kako bi Klub izgledao stabilno jer svi znamo kako će se na kraju ove sezone Solariju suditi za sve što je napravio. Iako je osvojio Svjetsko Klupsko Prvenstvo, ostalo je još mnogo titula za koje se Solari mora boriti i koje mora osvojiti jer sjena Zidanea je prilično velika i idalje je uvelike prisutna. No Solari se pokazao jasan u svojoj namjeri, želi izgraditi novo carstvo Real Madrida.

SJENA CRISTIANA, ALI I SLUČAJ ISCA, TE ASENSIJA
Solarijev projekt se bazira na igračima poput Balea, Benzeme, Asensija ili Isca.. Da ti igrači bi trebali biti oni koji će pokriti prazninu koju je ostavio Cristiano Ronaldo sa svojim odlaskom iz Kluba. No ono što zabrinjava jest slučaj posljednje dvojice navedenih, koji su tokom prošlih mjeseci pali u drugi plan. Solari mora smisliti način na koji će preporoditi njih u Novoj 2019. Godini. Oni bi mogli bii ključan dio Real Madrida u nastavku sezone, ali ako se to ne dogoditi... Onda je svima jasno kako će i oni biti dio renoviranja momčadi Real Madrida, koja je neminovna ovoga ljeta. Radi se o kontinuitetu osvajanja, to je ono što želi Real Madrid, a da bi se kontinuitet zadržao potrebne su promjene. Pritisak na voim igračima je ogroman od strane javnosti i navijača, a uz to mlađi igrači dolaze i žele svoje mjesto na Bernabeuu...

SNAGA U MLADOSTI
Ono što Real Madrid mora srediti u ovoj drugoj polusezoni jest i podmladak Kluba, odnosno mladi igrači koji dolaze su izuzetno konkuretni i za njih se mora pronaći mjesto u momčadi. To je, da se razumijemo, riskantna formula, ali ako proradi, onda su rezultati ogromni. U ovom trenutku, Vinicius je polako označio put koji bi trebali krenuti igrači poput: Brahima Diaza, Palaciosa i Rodryga. Smjena generacije u Madridu je počela!

Objavi komentar

0 Primjedbe