Iscova najbolja nada je da trener bude smijenjen, inače, bit će do kraja sezone na marginama. A to itekako utiče na cijenu. Ne pada mu na pamet da ode ove zime...

Izgleda da nema rješenja, Isco nije po ukusu Solarija, bezvoljan je na treninzima, kako kaže bivši igrač i direktor kluba izabrao je da glumi žrtvu.

I protiv Leganesa je ostao na klupi, dobio šansu u posljednjih dvadesetak minuta, ali je jasno, ako ostane Solari, Isco će morati da ode.

On će čekati juni, ne žuri mu se, iako je od dolaska Argentinca na klupu počeo 2 od 16 utakmica.

Nije bio ni na klupi na debiju protiv Melille, kao ni protiv Rome, protiv Celte, Raya nije dobio ni minut.

Također, propustio je trijumf i titulu Svjetskog klupskog prvenstva, kada dobije priliku bezvoljan je, svađa se sa navijačima, kao da jedva čeka da napusti klub.

Osnovni problem je što Solari ne vjeruje Iscu, ne smatra da je toliko bitan, sa druge strane Andalužanin to osjeća kao uvredu, pa se i ne trudi da trenera uvjeri u suprotno. On je i razočaran smjenom Lopeteguija koji je oko njega oformio igru Španije, a isto je želio u Madridu.

Budućnost nije dobra jer i sam Perez odustaje polako od ovog fudbalera, vidi ga kao kartu za dovođenje Hazarda, ili eventualno zamjenu za Dybalu.

Iscova cijena je oko 100 miliona eura, naravno, ako ne bude igrao čitavo proljeće, malo će se ko odlučiti to da plati. Spominje se City koji bi srušio klupski rekord, ali postoji i priča da Isco neće da ode, on vjeruje da će Solari ubrzo postati prošlost, odnosno da neće preživjeti ljeto.

Bilo kako bilo, dok je Argentinac trener, sjajni fudbaler će biti u drugom planu, ne očekuje se da ni za vikend protiv Betisa bude u timu...