Da li su pojačanja ispunila očekivanja u prvom dijelu sezone?


Momčad Real Madrida se tokom ovog ljeta pojačala s nekoliko novih imena u momčadi, a ekipa je ponudila nekoliko različitih lica tokom prvog dijela 2018/19 sezone.

I sada kada smo zagazili u Novu Godinu, mogli bi se osvrnuti na odrađeni prvi dio ove sezone i prokomentirati pojačanja Real Madrida tokom prošlog ljeta. Real Madrid se na pristojan način oprostio od stare godine s titulom prvaka Europe i Svijeta. I možemo reći kako je prošlo ljeto donijelo nekoliko velikih promjena u redovima Real Madrida, a to su ponajprije odlasci Zinedine Zidanea i Cristiana Ronalda. No isto tako Madrid se pojačao s nekoliko imena tokom prošlog ljetnog transfer roka, ali nisu svi proživjeli istu sudbinu.

Da stvar bude bolja, nisu svi sitgli (točnije nije stransfer obavljen iste godine) toikom ovog ljeta. Vinicius Junior je za Real Madrid potpisao još 2017. godine. Nadalje, Federico Valverde se vratio nakon posudbe u svoj matični Klub, a Sergio Reguilon je sa svojim dobrim nastupima u Castilli zaradio kartu za prvu momčad. Svi oni su pokazali svoju kvaitetu i uvjerili su navijače u istu, baš kao i Thibaut Courtois.

Belgijanac je na neki način natjerao svoj tadašnji klub Chelsea da ga prodaju u redove Real Madrida. On je rekao da je morao ispuniti svoj dječački san. No nije sve bilo idealno kod novih igrača, a kada govorimo o tom onda svakako moramo navesti Mariana Diaza, koji je uz malo nastupa i malo pruženih prilika zadobio i nekoliko ozljeda koje su ga udaljile od konkurencije.

THIBAUT COURTOIS - ISPUNIO JE SVOJ SAN
I tako je vratar Reprezentacije Belgije uspio ispuniti svoj san s dolaskom u Real Madrid. Nakon početne borbe s Navasom za startnu poziciju, Courtois je uspio sebi priskrbiti nastupe u LaLigi i Ligi Prvaka. Uspio je osvojiti i prvi trofej s Realom, a to je Svjetsko Klupsko Prvenstvo. Bivši igrač Chelsea-ja i Ateltico Madrida, a sadašnji igrač Solarijeve momčadi već je do sada uspio upisati 19 nastupa za Real Madrid.

ALVARO ODRIOZOLA - IGRAČ KOJI JE RANO SAZRIO
Ovaj branič, koji igra na desnoj strani u obrani postao je alternativa za Carvajala, pa i Nacha koji se isto tako ozlijedio. Mladi Baskijac predstavlja i sadašnjost i budućnost Real Madrida. On je tokom posljednjih mjeseci pokazao svoju zrelost u igri, ali i ono što može ponuditi u napadačkom dijelu igre, a to je svakako stil koji treba Real Madridu. No on još nije uspio probiti barijeru od 1000 minuta ove sezone, ali s obzirom koliko Solari na njega računa, to ne bi trebao biti problem. Ove sezone se već jednom upisao na listu strijelaca, ali i tri puta na listu asistenata.

SERGIO REGUILON - KORAK NAPRIJED IZ AKADEMIJE
S odlaskom The Hernandeza na posudbu u redove Real Sociedada, Sergio Reguilon je bio odabran od julena Lopeteguia da uskoči i ponudi svoju kvalitetu u slučaju da se Marcelo ozljedi. I tako je mladi branič skupio 6 nastupa u ovoj sezoni kroz tri natjecanja (LaLiga, Liga Prvaka i Copa del Rey). Junior Firpo se počeo povezivati s mogućim transferom u Real Madrid, ali svima je jasno da je Sergio Reguilon igrač koji mora dobiti priliku da igra i da pokaže sve što može.

FEDERICO VALVERDE - IGRAČ KOJI JE NADIŠAO SVA OČEKIVANJA
Cijelu prošlu sezonu Federcio Valverde je proveo na posudbi u Deportivo La Coruni. Tokom ljetne turnieje po Sjedninjenim Državama, on je uspio u očima Julena Lopeteguia u potpunosti nadigrati igrače poput Martina Odegaarda, te je ostao dijelom prve momčadi. Fede je pokazao svoju klasu i svoju kvalitetu i jasno je kako ona mora biti iskorištena u Real Madridu u bližoj budućnosti.

MARIANO DIAZ - 2019. GODINA MU TREBA POSLUŽITI KAO ISKPLJENJE
Ako pogledamo sve generalno, Španjolac s dominikanskim korijenima nije uspio ostvariti pozitivnu notu glede prvog dijela 2018/19 sezone. S malo minuta i dosta ozljeda, on nije uspio zakucati an vrata prve momčadi. I evo, nova ozljeda je došla jučer, čini se da je sada zaradio upalu živca u mišiću na nozi i sada bi trebao propustiti još nekoliko dana. zbog istog problema jučer nije sudjelovao na otovrenom treningu za sve navijače sa ostalim suigračima. Neće ga biti 10 dana po procjeni doktora, ali ni mi ne smijemo zaboraviti njegov povratnički debi protiv Rome, kojeg je okrunio s prekasnim pogotkom, zar ne?!

VINICIUS JUNIOR - PROBUDIO JE NOVA MAŠTANJA NAVIJAČA REAL MADRIDA
Iluzija, ambicija i magija. Mladi Brazilac se, možemo reći, na neki način vrlo lako prilagodio Real Madridu. I baš ova Nova 2019. Godina otvara mu mogućnost da se ustali u prvoj momčadi Santiaga Solarija, ali i u elitnom razredu igrača, iako Vam vjerojatno sve ovo zvuči malo naglo. No kada govorimo o Viniciusu, onda se jasno može vidjeti da govorimo o drugačijem nogometašu u odnosu na veliku većinu. No prije svega navedenog, on treba nastaviti rasti, a postoji li bolji način od tog da dobiva minute za igranje u najboljem Klubu na Svijetu?!

Objavi komentar

0 Primjedbe