ZLATNA LOPTA: Kako su glasali novinari iz regiona, koji su bizarni izbori, za koga su glasali Cristiano i Messi?


Novinari iz zemalja bivše Jugoslavije, dopisnici France Football dali svoje glasove, što se svijeta tiče, uvijek postoje bizarna glasanja, a bivši vlasnici trofeja također glasali...

Uvijek je zanimljivo vidjeti ko je glasao za koga u izborima za Zlatnu loptu.

 Modrić je prekinuo dominaciju Messija i Ronalda, a Vladimir Novak iz Srbije je dao svoj glas, tačnije prvo mjesto, Modriću. Iza njega je poredao Greizmanna, Hazarda, Salaha i Neymara.

Iz BiH, Emir Aletić sa N1 Info je prednost dao Messiju, ispred Modrića, Kanea, Salaha, Hazarda i Griezmanna.

Zdravko Reić iz Hrvatske, novinar "Jutarnjeg lista" je jasno glasao za Modrića, ispred Greizmanna, Ronalda, Kanea i Mbappea.

Danilo Mitrović iz Vijesti je također glasao za Modrića, Crnogorac je još dao glasove, Griezmannu, Hazardu, Ronaldu i Messiju.

Slovenac, Andrej Stare se odlučio za Ronalda, ispred Hazarda, Messija, Oblaka i Mbappea, on nije stavio Modrića među pet, dok je Makedonce predstavljao Mario Sotirovski, i on je prednost dao Modriću, ispred Griezmanna i Messija, četvrti je Ronaldo, peti Hazard.

Kao i uvijek bilo je bizarnih glasova, za dopisnika iz Centralnoafričke Republike najbolji je bio Benzema, Luksemburžanin je glasao za Varanea, a dopisnik iz Kirgistana za Courtoisa, dok se Somalijac odlučio za Luisa Suareza.

Brazilac je glasao za Messija, Kleber Maćado je Argentincu dao prednost u odnosu na Modrića, Ronalda, Griezmanna i De Bruynea.

Sent Kits end Nevis dopisnica Merv-An Tompson vjeruje da je najbolji bio Neymar, ispred Ramosa, Suareza, Alissona i Aguera.

Ipak, najluđe glasanje ostaje ono iz 2015. kada su glasali selektori i kapiteni, i kada je Roj Hodžson stavio na prvo mjesto Maskerana, ispred Lahma i Neuera...

Inače bivši osvajači "Zlatne lopte" glasali su za novu kategoriju, titulu najboljeg mladog igrača na svijetu, Ronaldo je dao glas Mbappeu, Pulišiću i Kutroneu, Messi je dao Mbappeu, Pulišiću i Klajvertu. Zidane je glasao za Mbappea, kao i Nedved, Mateus i svi ostali osvajači ovog priznanja.

Objavi komentar

0 Primjedbe