Šta se sve promijenilo u Real Madridu od prošlog Svjetskog klupskog prvenstva?


Prošlo je godinu dana, a prvak svijeta ostaje isti. Real Madrid se oprašta od 2018. godine s novim trofejem Svjetskog klupskog prvenstva i to trećim u nizu. Real Madrid i dalje pobjeđuje, ali mnogo stvari se u klubu promijenilo od tog finala iz prošle godine kada je u Abu Dhabiju s 1:0 pao brazilski Gremio.

OD ZIDANEA DO SOLARIJA, A IZMEĐU SE "UGURAO" I LOPTEGUI
Prije samo godinu dana Santiago Hernan Solari je vodio Real Madrid Castillu u trećoj ligi, a Zinedine Zidane je bio u Abu Dhabiju gdje je njegova momčad tada osvojila drugi uzastopni naslov svjetskog prvaka. Sada su se stvari promijenile, iako Argentinac nije bio nasljednih Francuza, nego je to bio Julen Lopetegui, koji je nakon nekoliko mjeseci dobio otkaz.

REAL MADRID BEZ CRISTIANA
Nakon odlaska Zidanea, klub je napustio i Cristiano Ronaldo. A baš je on prije godinu dana zabio pogodak u finalu ovog turnira protiv Gremia. Sada on igra za talijanski Juventus.

PRVI GOLMAN JE COURTOIS
Prošle godine je Keylor Navas bez ikakve sumnje bio prvi vratar Real Madrida, a sada su se i po ovom pitanju stvari promijenile. Zidane je otišao i Kostarikanac više nije nedodirljiv kao prije. Dolaskom Courtoisa on je prebačen na klupu i igra samo u kup utakmicama.

NOVI BALE
Gareth Bale je prošle sezone na Svjetskom klupskom prvenstvu u dva navrata ušao s klupe i bio je u nemilosti Zinedinea Zidanea. Ove sezone igra sve češće, a Solari ga je sada prebacio na njegovu prirodnu poziciju, lijevog krila. Osim toga, napadač je jučer proglašen najboljim igračem turnira.

ISCO U DRUGOM PLANU
Španjolac je prošle sezone bio starter kod Zidanea i Real Madrid je bio nezamisliv bez njega. No, samo godinu dana kasnije, zbog Santiaga Solarija on je pao u drugi plan i većinu utakmica počinje s klupe.

KORAK NATRAG ZA ASENSIJA
Otišao je Cristiano i svi su očekivali da će Asensio dobiti više prilike, a samim time i da će prikazivati bolje nastupe. Međutim, on igra sve lošije i u velikom je padu forme. Za njega vrijedi isto što vrijedi i za Isca.

LLORENTE, OTKRIĆE SEZONE
Veliko otkriće Santiaga Solarija, Marcos Llorente. Nije dobio šansu kod Zidanea, a niti kod Lopeteguia. No, Argentinac mu je ukazao priliku i ovaj ju je objeručke prihvatio, a jučer je proglašen MVP-om finala Svjetskog klupskog prvenstva.

LUCAS VAZQUEZ STARTER
Isco i Asensio su totalno van forme, pa je u startnih 11 "uskočio" Lucas Vazquez. No, kod Zidanea je na primjer bio dio onog poznatog "plana B" i često je kretao od prve minute.

LUKA MODRIĆ, NAJBOLJI NA SVIJETU
Prošle godine je prije ovog turnira Zlatnu loptu dobio Cristiano Ronaldo, no i to se promijenilo ove sezone. Najbolji igrač na svijetu je Luka Modrić, koji je osvojio sve moguće nagrade ove godine.

BOLJA SITUACIJA U LA LIGI
Prošle sezone je Real Madrid na Svjetsko klupsko prvenstvo otišao s 14 bodova zaostatka iza Barcelone, dok sada zaostaje "samo" osam, s tim da ima utakmicu manje.

Objavi komentar

0 Primjedbe