Bivši fudbaler i sportski direktor kraljevskog kluba govorio za španske medije i otkrio ko bi mogao da se vrati na Santiago Bernabeu narednog ljeta.

Real Madrid ima turbulentnu sezonu, pokušaće u finalu Svjetskog klupskog prvenstva da poprave utisak osvajanjem trofeja.

Sezonu su počeli sa Julenom Lopeteguijem na mjestu šefa struke, Španac je uprskao stvari, zabilježio je najlošiji niz u historiji kluba, od 481 minut bez postignutog gola, nakon debakla u El Clasicu (1:5) zaradio je otkaz.

Naslijedio ga je Santiago Solari, koji je parafirao ugovor do 2021. godine, ali bi Argentinac već ovog ljeta mogao da ostane bez posla, kako je Real u njegov ugovor stavio da neće morati da mu plaćaju odštetu ukoliko ga razriješe dužnosti po završetku sezone.

Tako se uveliko spekuliše i o potencijalnim stručnjacima koji bi mogli da ga naslijede na Sanatiago Bernabeu, a nakon posljednjih dešavanja u Manchester Unitedu, jasno je ko je prvi kandidat.

Mourinho je ostao bez posla nakon poraza od 3:1 u derbiju od Liverpoola, naslijedio ga je Ole Gunnar Solskjær, koji je privremeno rješenje, mada bi Norvežanin mogao da dobije i ozbiljniju šansu.

Tako je Jose Mourinho postao slobodan, dobio je na ime otkaza 30 miliona eura i sva je prilika da je završio sa tekućom sezonom.

Florentino Perez je i ranije tokom sezone kontaktirao Portugalca, nisu uspjeli da se dogovore oko saradnje, ali bi narednog ljeta mogli da pronađu zajednički jezik, što je potvrdio i Predrag Mijatović.

Bivši fudbaler Reala je izjavio da Perez obožava Mourinha i da postoji velika šansa da se "Posebni" vrati na "Bernabeu".

"Ne znam kolika je šansa u procentima, ali postoji velika vjerovatnoća."

"Zašto to kažem? Jer Florentino obožava Mourinha i mislim da ga je kontaktirao svaki put kada je mijenjao trenera. Pazite se, postoji velika šansa", izjavio je Mijatović.

Mourinho je Real predvodio od 2010. do 2013. godine, osvojio je jednu titulu u Primeri i jedan trofej Kupa kralja, s tim da je tri puta dovodio Real Madrid do polufinala Lige prvaka.