Santiago Solari: "Bale je pokorio sve"



Real Madrid je s pobjedom od 1:3 protiv Kashime Antlers u polufinalu Svjetskog Klupskog Prvenstva prošao u finale, gdje će u subotu igrati protiv Al Aina. Solari je nakon utakmice analizirao susret za medije.

SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO I IZNENADNO ISPADANJE RIVERA
 "Ja volim Svjetsko Klupsko Prvenstvo jer se tu radi o ideji da jedni protiv drugih igraju prvaci svojih kontinentalnih natjecanja. Kao dijete pamtim lijepe uspomene Interkontinentalnog Kupa i ja sam bio dovoljno sretan da i sam sudjelujem na nekima od njih. Teško je bilo doći ovdje, River je morao osvojiti Libertadores, a to je jako teško osvojiti. Ove godine su napravili jako dobar posao. Real Madrid je morao osvojiti Ligu Prvaka, kao i ostali klubovi na svojim kontinentima. Kashima je pokazala da je momčad koja može svima otežati stvari. River? Oni nisu mogli do finala, ali imaju trofej Libertadoresa."

BALE
 "Danas je pokorio sve... Svjetla, pozornicu, tribine, društvene mreže,... Pokorio je sve, demonstrirao je kakav je i što je u stanju napraviti. Svi smo jako sretni, a on posebice. Ovo je bio dobar posao od strane cijele ekipe i treba se naglasiti dobar posao momčadi jer smo svi igrali usredotočeni na ovu utakmicu. U nekim dijelovima tokom utakmice nije bilo lako, no uspjeli smo i pokušat ćemo ovo ponoviti za tri dana."

NOGOMET OVISI O IGRAČIMA
 "Nogomet koji će igrati igrači ovisi isključivo o njima. Mi koji se nalazimo okolo terena možemo pomoći, ali sve to ovisi isključivo o njima. Na kraju krajeva, onaj tko je odgovoran za svoj nastup je sam igrač. Bale je podario veliki užitak Real Madridu i bio je odlučujuć u velikim utakmicama za ovaj Klub. Danas smo odradili dobru utakmicu, dominirali smo.. Ali ono što dominira u nogometu jesu pogoci, a Bale ih je danas postigao."

MARCOS LLORENTE I CASEMIRO
 "Marcos je igrao jako dobro, a ranije nije imao prilike za igranje. No otkako je počeo dobivati minute počeo se razvijati jako dobro. I nije mu bilo lako jer kada se ne natječete tada stvari nikako ne izgledaju dobro, no to nije slučaj kod njega. Da bi bili u vrhunskoj formi morate igrati i mislim da je posljednjih 20 minuta bilo jako dobro."

AL AIN NIJE IZNENAĐENJE?
 "Nisam iznenađen i nadam se da će i oni biti natjecateljski raspoloženi. Mislim da nitko ne može doći na Svjetsko Klupsko Prvenstvo, a da ne igra dobro. Pobijedili su ekipu sa Novog zelanda, nakon tog River i sada su u finalu. Mi moramo biti kompetitivni kao danas, pobijediti Al Ain i osvojiti trofej."

MARCELO NEMA KONZISTENTNOST
 "To je sasvim normalno jer je konstantno imao neke ozljede. Sada je igrao nekoliko utakmica u nizu i osjeća se bolje, no to i dalje nije najbolja verzija Marcela. Nadam se da će biti još bolji sada u subotu. On je odličan igrač i uvijek se jako trudi i u napadu i u obrani. Ja mu govorim što mora napraviti u obrani jer je izuzetno napadački nastrojen igrač. Danas je bio odlučujuć i drago mi je jer se zaista mučio s ozljedama."

ASENSIO JE BIO ZDRAV
 "Jučer nije osjećao nikakve poteškoće, kada je ulazio nije osjećao ništa i sada se moramo nadati da nije ništa ozbiljno. Zaista je velika šteta što je morao izaći iz igre. On je jako važan igrač za nas, nadam se da nije ništa ozbiljno."

IGRANJE S ISTOM ENERGIJOM U FINALU
 "Moramo oporaviti svu energiju koju smo danas uložili. Ja ne znam za nikakva iznenađenja na Svjetskom Klupskom Prvenstvu. Previše se ponavlja ta rijeć 'iznenađenje', ali istina je da nikad ne znate protiv koga igrate. Na kraju nogomet je prilično jednak svuda na Svijetu. Ekipe su dobre, jako dobro ili izvrsne."

O GALLARDU I RIVERU
 "Osvajali smo razna natjecanja u Riveru i to je bio prekrasan period. Sada radi jako dobar posao u Riveru i jako sam sretan zbog njega i zbog svih ostalih."

BALEOV HAT-TRICK
 "Mi očekujemo takav nastup u svakoj utakmici koju igramo, ali nije lako zabiti tri pogotka u svakoj utakmici. Danas je sve bilo perfektno i bio je u mogućnosti to napraviti. A to je uspio jer je bio predan ovoj utakmici."

Objavi komentar

0 Primjedbe