Real Madrid se sutra vraća svojim obvezama u Copa del Rey nakon što su u prvoj utakmici savladali Melillu s 0:4, vrijeme je za uzvrat na Bernabeuu.

Iako tu ne bi trebalo biti nekih većih turbulencija, svejedno imamo i razloga zbog kojih moramo pogledati ovu utakmicu. Prvih 11 koje bi mogao izvesti Argentinac na klupi Real Madrida dostojno bi bilo igranja i utakmice Lige Prvaka. Isco, Asensio, Keylor Navas,... Sve su to igrači Real Madrida koji su u prošlim sezonama uvelike sudjelovali u pohodima Real Madrida. No nemojmo tu zaboraviti i na Viniciusa, koji je pokazao da uvelike obećava i večeras će ponovno imati priliku zadiviti publiku na Bernabeuu.

Da, svi oni će sutra igrati od prve minute za Real Madrid protiv Melille. Iz njihovog tabora su poručili kako ne očekuju neku posebno "jaku" momčad Real Madrida na sutrašnjoj utakmici, ali ne treba se zavaravati i očekivati da Real Madrid pusti nogu s gasa u ovoj utakmici. Dinamika je lako promjenjiva i mora se držati puni tempo, posebice sada do kraja ove polusezone.
Ovoj grupi bit će dodan i Odriozola, ali se vjeruje kako bi mogli nastupiti i Valverde, te Javi Sanchez.

ISCO - NAGRADA ILI KAZNA
 - Kao prvog u svemu ovom trebamo spomenuti Isca. On bi trebao u ovoj utakmici prvi put krenuti od prve minute pod vodstvom Solarija. Jer do sada je prošlo 7 utakmica u kojima se Argentinac nije odlučio za španjolskog reprezentativca u prvoj postavi. Do najniže točke je stigao kada je ostao na tribinama protiv Rome. Otputovao je u Rim, ali nije bio na spisku igrača koji će ili igrati ili sjediti na klupi. Vratio se na utakmici protiv Valencije u drugom dijelu, ali pitanje je kako će sve ovo na veznjaka Real Madrida utjecati jer od čovjeka koji je bio gotovo regularan član prve postave Real Madrida postao je treća opcija. Pošto je u posljednje vrijeme igrao malo, ova utakmica mu je itekako potrebna kako bi ponovno uhvatio potrebnu brzinu. Vjerojatno i Isco očekivao više od ove sezone i ovo nije mogao niti zamisliti, a sada će ponovno imati priliku pokazati zašto igra za Real Madrid.

PROMJENA U POSTAVI
 - I imamo još jedan novitet, a to je uloga Marca Asensija i promjena postave u pogledu njegovih minuta. On je trebao biti nasljednik Cristiana Ronalda. No sada će svoju priliku vrebati protiv Melille. Lucas Vazquez je iskoristio priliku i unazad 7 utakmica upravo je igrač iz Galicije bio onaj koji je počinjao ispred onog iz Mallorce. Dovoljno je pogledati utakmice protiv Celte, Rome i Valencije. I zanimljivo je da upravo Lucas nije igrao i u najgoroj utakmici Real Madrida pod vodstvom Solarija, a to je poraz od Eibara od 3:0 na Ipurui.

NOVINA MEĐU STATIVAMA
 - Publika na Santiago Bernabeuu je uvijek pokazivala posebnu vrstu ljubavi prema Keyloru Navasu. I sada će ponovno imati priliku uspostaviti tu vezu, ali na Kup utakmici protiv Melille. I Kostarikanac je nedavno u javnosti priznao da je to bila velika i radikalna promjena s kojom se teško nosi i sada jer je on vratar koji je bio broj jedan u posljednje tri sezone u kojima je Real Madrid osvojio tri trofeja Lige Prvaka. Za vrijeme Lopeteguia on je imao zajamčeno mjesto u Ligi Prvaka, ali s dolaskom Solarija i tu ulogu je osim one u LaLigi uzeo Courtois. Vrijeme je za ponovno dokazivanje...
Što se pak tiče obrane, očekuje se da Marcelo ponovno neće biti pozvan, a isto vrijedi i za Ramosa, te Varanea koji će se odmarati uoči utakmice protiv Huesce koja je na rasporedu u nedjelju.

PROMJENE U NAPADU
 - Viniciusov efekt je ojačao s dolaskom Solarija. Bio je starter u debitantskoj utakmici Solarija i to baš protiv Melille, a nakon tog je dobio i 17 minuta na utakmici protiv Valladolida. Dobio je isto tako pola sata na utakmici protiv Viktorie Plzen, ali je odigrao i zadnjih 15-ak minuta u porazu od Eibara. Protiv Valencije, a ni protiv Rome mladi Brazilac nije bio pozvan.

No za vjerovati je kako Karim Benzema neće igrati ovu utakmicu, pa ni Gareth Bale koji je na posljednjoj ligaškoj utakmici osjetio neugodnost, pa će Vinicius imati utakmicu i show samo za sebe. Protiv Valladolida je okrenuo utakmicu, a pod Lopeteguiem je zaigrao tek par minuta u derbiju protiv Atletico Madrida u svom debiju. Uz Viniciusa u napadu Reala bi trebao zaigrati Mariano, koji isto tako još nije dobio priliku pod vodstvom Solarija. Napadač se vratio nakon ozljede, bio je na klupi protiv Valencije, ali u ovoj utakmici se očekuje od prve minute.

Najava utakmice Copa del Rey: Real Madrid - Melilla | 6. decembar u 16:15 sati na Santiago Bernabeu