Na Santiago Bernabeu se mora vratiti titula Svjetskog klupskog prvenstva


Čak ni veliko "čudovište" kao Real Madrid ne može pobjeći od zakona opskrbe i zahtjeva, a to je priča kada govorimo o onom da navijači traže dobar nogomet od strane igrača Los Blancosa, ali ga ne dobivaju.

Navijači napuštaju Estadio Santiago Bernabeu prije posljednjeg zvižduka, a ako pogledamo prijašnje brojke popunjenosti stadiona, one sada izgledaju drastično manje jer očito smatraju da ovo što sada Real nudi je manje kvalitete nego u odnosu na ono sve ranije.

Zanimljivo je to kako Real Madrid u tom pogledu ima jako malo pravih navijača. Oni pravi dolaze i ostaju do samog kraja. Okej, ponekad i zvižde, ali s pravom, no tokom utakmice cijelo vrijeme bodre Real Madrid... Dok ovi što odlaze ranije, tokom utakmice zvižde, dobacuju, a onda odlaze ranije... Uistinu to nisu navijači.

No činjenica je vrlo jednostavna. Ako Real Madrid osvoji Svjetsko Klupsko Prvenstvo, onda će sljedeću utakmicu na Bernabeuu igrati s trofejem pod rukama.

Nećemo se lagati, šanse za osvajanjem tog trofeja su prilično velike i Real Madrid je dokazao da želi i taj trofej osvojiti jer je prošle sezone osvojio Ligu Prvaka, ali sada kad i jesu tamo, moraju dati sve od sebe da donesu u Madrid pobjedničke medalje.

Sezona s usponima i padovima je sasvim realna, pa tu možemo pogledati na utakmice protiv Huesce, CSKA Moskve, pa čak i uplašenog Raya Vallecana s jednom dozom "prolaznosti", iako to ne liči na Madrid. No ono što govore te utakmice jest da bilo tko da bude sljedeći igrao protiv Real Madrida mogao bi izazvati velike probleme "Kraljevima".

Za očekivati je da igrači odrade dobar posao u Abu Dhabiju, no svakako bi za trenutnu situaciju bilo jako dobro da osvoje trofej, pa tako i za sam Klub, i njihov muzej.

Iako, ovaj turnir treba omogućiti Realu da ponovno "izgradi" svoju momčad. Oni moraju osvojiti ovaj trofej više zbog popravljanja morala i dinamike koja bi uvelike mogla pomoći Realu u drugom dijelu sezone.

Sudar sa Simeoneom

I onda nas je tokom posljednjih dana popratilo prepucavanje Diega Simeonea s igračima Real Madrida, posebice s lukom Modrićem i Thibautom Courtoisom.

Tu definitivno ne možemo razumjeti zašto su igrači Real Madrida odgovarali na te provokacije jer svima je jasno kako je Simeone oduvijek bio takav, oduvijek je pokušao na bilo kakav način ući navijačima Atletica pod kožu.

Cholo se ponaša kao navijač (iako je trener) i to je sve dio njegovog marketinga. On svojim ponašanjem tjera igrače, upravu i navijače da ga obožavaju. On je jednostavno takav, veliki provokator i ulizica, ali isto bi radio da je trener Real Madrida.

Objavi komentar

0 Primjedbe