Hrvat progovorio o onome što ga tišti i pojasnio zbog čega je osvojio titulu najboljeg na svijetu.

Luka Modrić je progovorio o Zlatnoj lopti, ali i otkrio šta ga je najviše povrijedilo.

U razgovoru sa "Sportske novosti" on je rekao da bi mijenjao sve trofeje za titulu svjetskog prvaka, a onda se obrušio na omalovažavanja i posebno apostrofirao Diega Simeonea.

"Shvatam da je uz svog igrača Griezmanna, ali ne mogu da vjerujem da neko stalno podcjenjuje uspjehe Reala. Kako objašnjava naše pobjede u Ligi šampiona, pa mi smo dva puta pobijedili Atletico u finalu", podsjetio nas je Luka Modrić.

Prethodno je Simeone čestitao Hrvatu, ali je rekao da je smiješno koliko se favorizuje Real, i da je za njega Griezmann osvajač Zlatne lopte, ali i da je Varane zaslužio više nego Modrić.

On stalno ukazuje da se igrači Reala favorizuju.

"Sad su Courtoisa proglasili za najboljeg golmana, ali da nije došao u Real, najbolji bi bio Navas", dodao je Argentinac.

Modrić je imao komentar na svoj izbor.

"Ako gledamo fudbal odnosno kvalitet igrača, to je jednostavno, u ovoj deceniji su najbolji Messi i Ronaldo, onda treba ukinuti trofej, odnosno dati ga uvijek njima, tu se slažem. Ali, mi pričamo o trenutno stanju, formi u jednoj godini, biraju treneri, novinari, igrači, da li su svi pogriješili. Izgleda da ova nagrada ima samo smisla kad je dobiju Messi ili Ronaldo, to nije u redu ni prema drugim igračima, ni prema onima koji su glasali. Ali, ponavljam, svako se ponaša u skladu sa svojim uvjerenjima", objašnjava Modrić.

Također je kritikovao neke od igrača koji nisu prisustvovali dodjeli.

"Ne znam zašto neki (Cristiano i Messi) nisu prisustvovali dodjeli, ali to je njihov izbor. To je logično, zar ne? Izgleda da ovi izbori i trofeji imaju vrijednost samo kada ih oni dobiju. Opet, ponavljam, svako se ponaša onako kako misli da treba."

"Nije fer prema ostalim kolegama ili glasačima koji su nominovali njih dvojicu prethodnih deset godina, niti za fudbal ili navijače. Ovdje govorimo o sezonskim izvedbama, a to vjerojatno znači da su svi treneri, igrači, legende i novinari glasali isto. "
Modrić je otkrio i planove u Realu s kojim ga ugovor veže do 30. juna 2020. godine:

"Ono što je zasad sigurno jeste da ću biti igrač Reala do kraja ugovora."