Loše odluke Santiaga Solarija u zadnjih nekoliko sedmica


Real Madrid dolazi u Abu Dhabi na Svjetsko klupsko prvenstvo okružen stotinama sumnji. Zadnjih nekoliko utakmica Real Madrida ne pozivaju nas na optimizam, jer smo se u njima uglavnom mučili. Sjetimo se teških pobjeda protiv 19. i 20. momčadi u ligi, pa onda i poraza od CSKA-a u Ligi prvaka.

Problem je ovaj put u Santiagu Solariju koji je donio neke nerazumljive i skroz pogrešne odluke. Na primjer, protiv Raya njegove odluke su u najmanju ruku bile upitne, a protiv CSKA-a je očito pogriješio u svemu.

Trener tvrdi kako je momčad u fazi rasta što se tiče fizičke spremnosti i da će za nekoliko tjedana pokazivati svoju najbolju verziju. Solari vjeruje u svoje igrače i nada se boljem stanju za nekoliko tjedna, a hoće li zaista tako biti, ostaje nam da vidimo.

Za početak, Argentinac mora pronaći rješenje za obranu. Naši braniči jednostavno moraju igrati bolje jer su oni krivi za većinu primljenih golova ove sezone i nikako da pokažu svoju najbolju verziju.

CSKA je to znao kazniti, dok Rayo i Huesca nisu, a sve to zahvaljujući sjajnom Thibautu Courtoisu na golu.

No, na utakmici protiv Raya nitko nije znao što to Solari radi s izmjenama?! Prvo je uveo Ceballosa umjesto Asensija i stavio ga na krilo, a zatim i Viniciusa u sam vrh napada umjesto Benzeme. Onda je na samom kraju uveo Valverdea u 92. minuti kako bih "ukrao" nekoliko sekundi. A na klupi mu je na primjer ostao Isco.

Sada je ispred njega Svjetsko klupsko prvenstvo i prilika da vrati povjerenje navijača. Real Madrid s njim jednostavno mora osvojiti ovaj turnir i to mu je prvi zadatak, a drugi je povratak Isca u najbolju formu (što se neće dogoditi sjedenjem na klupi).

Objavi komentar

0 Primjedbe