Finale Svjetskog klupskog prvenstva: Real Madrid protiv Al Aina želi potvrditi dominaciju


Fudbaleri Real Madrida danas će u finalnoj utakmici Svjetskog klupskog prvenstva braniti titulu protiv Al Aina na stadionu Zayed u Abu Dabiju.

Finale je u 17:30 sati, a favorit u ovom susretu svakako će biti Real. Ipak, Santiago Solari saznao je loše vijesti pred ovaj susret, a to su da neće moći računati na Marca Asensija, koji ima problema s povredom. Asensio je napustio teren zbog povrede u susretu protiv Kashime, a iz tabora madridskog kluba nadali su se da bi se do početka finalne utakmice mogao oporaviti, ali ipak Santiago Solari neće moći računati na usluge ovog igrača.

Real Madrid pokušat će doći do svog sedmog naslova na klupskom SP-u, i to ovoga puta protiv iznenađenja turnira i domaćina Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji vodi nekadašnji trener Dinama, Zoran Mamić.

Podsjetimo, Al Ain je u utorak senzacionalno, boljim izvođenjem jedanaesteraca, izbacio južnoameričkog prvaka River Plate iz Buenos Airesa. Kraljevski sastav u polufinalu bio je bolji od prvaka Azije Kashima Antlersa slavivši s 3:1.

Objavi komentar

0 Primjedbe