Tko su igrači koji mogu donijeti promjenu u Realu?


Real Madrid je jučer izgubio u sklopu 13. kola LaLige od Eibara na njihovoj Ipurui s 3:0. No vremena za žaljenje i tugovanje nema jer 27.11. slijedi novi ispit, slijedi utakmica protiv Rome na njihovom Olimpicu. I nakon utakmice na press konferenciji Solari je jasno kazao kako če morati napraviti neke promjene uoči sljedećeg dvoboja protiv Rome.

Ako pogledamo posljednjih 5 utakmica, onda možemo reći kako smo u njima vidjeli par igrača, koji nisu dio standardne prve postave, ali sada bi definitivno mogli promijeniti suhoparnu dinamiku momčadi. I zbog još jedne stvari ponovno možemo očekivati te igrače, a to je njegova izjava nakon što je Julen Lopetegui smjenjen. Solari je rekao kako u momčadi nema nedodirljivih igrača.

U Eibaru smo gledali momčad bez srca, bez duše. Neki od igrača su definitivno izgledali neprepoznatljivo, a neki opet kao da se nisu ni pojavili na utakmici. I baš zbog toga imamo pravo razmiljati kako bi Solari mogao napraviti velike promjene u momčadi i tako pokušati probuditi ekipu, a kao prvo ime spominje se Vinicius Junior, koji bi od velike nade Real Madrida mogao postati spasitelj momčadi u sezoni 2018/19.

VINICIUS JUNIOR

Brazilski dragulj nikog nije ostavio ravnodušnim u pogledu svojih izvedbi od početka sezone. Real Madrid je od samog početka smatrao kako će se on najbolje razvijati ako ostane u Madridu, a prvotna ideja bila je da on svoju adaptaciju izvrši kroz Castillu.

No mladi Brazilac je krenuo od nižeg prema višem. Naime, nakon tek par minuta, koliko ih je upisao pod vodstvom Julena Lopeteguia, Solari ga je počeo koristiti sve češće i češće. Ove sezone je već odigrao 6 utakmica i skupio je 163 minute za prvu momčad. Tome je dodao jedan pogodak i dvije asistencije. On je baš onakva vrsta igrača koja je potrebna Realu u ovom trenutku, izvrstan individualac, koji svojom akcijom može promijeniti tok utakmice.

LUCAS VAZQUEZ

Popularni broj 17 u rosteru Real Madrida s dolaskom Lopeteguia izgubio je status koji je imao kod Zidanea, a to je status "najkorištenijeg" igrača. No s dolaskom Solarija stvari su se na tom planu počele mijenjati. Igrač iz Galicije izgleda kao "Fenix" ponovno rođen i ponovno spreman na najbolji način boriti se za boje Real Madrida.

Od 5 utakmica Real Madrid pod vodstvom Argentinca, Lucas je tri počeo od prve minute, a jedina utakmica gdje nije nastupio ni minute je upravo ova protiv Eibara. I da, ako govorimo o igraču koji bi mogao napraviti dobre stvari u igri Reala, onda možemo u tom pogledu govoriti o Lucasu Vazquezu.

MARIANO DIAZ

Mariano je u Real Madrid stigao u posljednjim trenucima ovogodišnjeg transfer perioda tokom ljeta iz redova Lyona. Zbog prekrasne prošle sezone u redovima francuskog kluba, Dominikanac sa španjolskom putovnicom bio je na jedan korak do prelaska u Sevillu ovoga ljeta. No poziv sa Santiago Bernabeua nije mogao odbiti, tako da je Real Madrid vratio svog odbjelog sina.

On je produkt La Fabrice. Odnosno njega smijemo smatrati jednim od najboljih igrača koji su izašli iz akademije s Valdebebasa tokom posljednjih godina. No u pogledu nastupa u prvoj momčadi možemo reći kako i nije imao sreće pokazati sve što zna. Ove sezone je odigrao 255 minuta za Real Madrid, a u tom periodu je upisao tek jedan pogodak. No, iako se na prvu doima kao igrač koji nije toliko potreban Realu, ali u ovom trenutku takav igrač je onaj koji je najpotrebniji Realu.

FEDERICO VALVERDE

El Pajaro (kako ga zovu) jedno je od velikih iznenađenja ove sezone. Veznjak iz Urugvaja ove sezone se vratio u redove Los Merenguesa nakon što je jednu godinu odradio na posudbi u Deportivo La Coruni. Tehnika, kvaliteta i dobra kontrola lopte samo su neke od karakteristika koje krase ovog 20 godina starog igrača.

Ovog ljeta se vratio u momčad Real Madrida, odradio je predsezonu i tako je zaradio svoje mjestu u prvoj momčadi Kluba. Solari je i njega koristio, tako da je sasvim izgledno dobio bitku s Llorenteom, koji bi po trenutnoj situaciji trebao napustiti Klub. Sada kada nema Casemira, mladi Urugvajac bi mogao postati prava opcija za Solarija i vjerujemo kako ne bi zažalio s tim.

Objavi komentar

0 Primjedbe