Ovo je novi Real Madrid kojeg priprema Santiago Solari


I sada tokom internacionalne pauze Solari nema priliku raditi sa svim svojim igračima, a nakon pauze na utakmici protiv Eibara gledat ćemo drugačiji kadar igrača nego do sada.

Nakon što je uslijedila internacionalna pauza, Solari je napokon na treningu u punom pogonu mogao gledati neke od igrača koji su se tek oporavili (Mariano, Marcelo i Carvajal). Varane je isto tako spreman i sada bi igrači koji uvijek mogu biti starteri ili solucija s klupe napokon mogli biti na raspolaganju Solariju.

Oni koji su napisani u zagradi su jučer odradili trening, dok se Varane nalazi sa svojom reprezentacijom. I ako sve prođe kako treba Solari bi navedene igrače mogao imati na raspolaganju sada za utakmicu protiv Eibara. No s tim, trebamo napomenuti kako su se u Vigu ozlijedili i Casemiro i Reguilon i Nacho, a rezultate ozljede koju je zadobio Ramos saznat ćemo tokom dana.

I tako je Solariju "nova oprema" stigla u pravom trenutku jer mu to postaje kao jedina oprema koju može imati na raspolaganju. I svi ti igrači će formirati novu obrambenu liniju u odnosu na posljednje 4 utakmice.

VARANE UMJESTO NACHA


I to je ujedno i najprirodnija promjena. Čovjek za čovjeka rekli bi, Varane bi trebao stati na svoju standardnu poziciju, nadajmo se uz Ramosa. I tako će Nacho s terena izbivati oko 2 mjeseca zbog ozljede koljena. I ovo je ujedno prilika za Francuza da pobijedi sve kritike koje su ga pratile tokom početka sezone. Vallejo je i dalje van pogona zbog ozljede, pa se kao treći centralni branič sam po sebi nameće Javi Sanchez.

POVRATAK MARCELA I CARVAJAL


Kalvarija je prošla, rekli bi. Odriozola i Reguilon su dali sve od sebe kako bi u potpunosti anulirali nedostatak bekovskih igrača i sve je prošlo kako treba, samo se Reguilon ozlijedio. No sada se spomenuti dvojac vratio i posebno raduje vijest oko povratka Marcela jer ako pogledamo eru Lopeteguia i posljednje utakmice on je bio jedina pozitivna stvar. No svakako ne treba zaboraviti i na Danija Carvajala jer obrana i napad Reala ne izgleda isto kada on igra, odnosno kada ne igra.

Ova dva igrača će biti uvelike ključna u planovima Solarija jer on većinu svoje igre bazira na ofenzivnom dijelu preko bočnih pozicija. A sada će na tim pozicijama imati definitivno jedne od najboljih na Svijetu. Skok u kvaliteti ekipe trebao bi biti uvelike zamjetan.

BEZ CASEMIRA


Njegova ozljeda je ujedno i najosjetljivija, barem od one tri koje koje su se dogodile u Vigu. Njega neće bit barem dva tjedna i propustit će prvu utakmicu Reala nakon pauze.
To Solarija tjera na rješenje, a Argentinac ima nekoliko solucija u rukavu.

Nekako najizglednija solucija za tu poziciju izgleda Ceballos. Mogli smo se uvjeriti da je Andaluzijac u izvrsnoj formi. Dok bi barem prirodna pozicija u tom pogledu bio Valverde i to ponajviše zbog svoje uloge u obrani. No Isca nekako Solari ne preferira u svom rosteru. Jedina mu je opcija da se dokaže sada u nacionalnoj vrsti, a s utakmicom protiv Hrvatske nije dobro počeo.

MARIANO SOLUCIJA S KLUPE


I tako će Solari napokon imati opciju druge devetke, kako bi odmorio i Benzemu. Do sada je Francuz bio najbolji igrač Reala, ali prije ili poslije i on će trebati odmor. U ovom rosteru postoji jedina opcija prirodne zamjene, a to je Dominikanac sa španjolskom putovnicom. Mariano je bio ozljeđen i sada će morati napraviti sve kako bi uvjerio Solarija da je on prava opcija za napad Reala. No s onim što smo do sada vidjeli od Mariana sasvim sigurno tjera Argentinca na klupi Madrida da i o njemu razmišlja kao o opciji.

Objavi komentar

0 Primjedbe