Otkrivena priča, balter, šofer, tri sekretara i tjelohranitelj, zbog čega je Mbappe odbio Real?


Monaco je prihvatio ponudu Pereza, ali ma šta se sada pričalo, porodici Mbappe je samo jedna stvar bila na pameti...

Čitava priča je otkrivena ranije, ali sada su dostupne brojke. Monaco je svojevremeno otkrio da je prihvatio ponudu Real Madrida, ali da je Mbappe odbio da se preseli u Španiju i odabrao PSG.

Jasno, "Kneževi" su željeli da ode iz Francuske kako ne bi pojačali "Kneževe", a Realova ponuda je bila 180 miliona, plus 34 miliona porez, što je suma od 214 miliona.

Sa druge strane PSG je nudio jednogodišnju pozajmicu sa obaveznim otkupom, kako bi izigrao fer plej, na kraju Monaco je postupio onako kako je Mbappe želio, prodao ga je direktnom rivalu.

Zbog čega je najtalentovaniji igrač na svijetu odbio Real?

U pitanju je novac.

Naime, u Realu ne bi mogao da dobije gotovo ni blizu sume koju mu je ponudio PSG, 10 miliona neto po sezoni, doduše ta plata prema dogovoru raste, u posljednjoj će biti 12 miliona, a prošle je zaradio nešto više od sedam.

Jorege Mendes ima prste u svemu, 5% ugovora je njegovo, uzeo je 9 miliona na Mbappeu, ne želi da komentariše.

Neki ludi zahtjevi Mbappea su odbijeni, da dobije 30 miliona eura godišnje za "Zlatnu loptu", to jest da mu ugovor bude u rangu Neymarovog, umjesto toga dobit će milion, odnosno pola miliona neto ako uspije da osvoji titulu najboljeg igrača na svijetu.

PSG je odbio da mu na 50 sati godišnje obezbijedi privatni avion (u Realu o tome nisu željeli da razgovaraju), ali su se Parižani složili da pokriju mjesečne troškove od 30 000 eura za stanovanje, trojicu personalnih asistenata, batlera, vozača i tjelohranitelja.

Sve u svemu nije loše prošao...

Objavi komentar

0 Primjedbe