Nema nazad, Solari otpisao veliku zvijezdu, transfer već u januaru!?


Ostao je jučer na tribinama poslije svađe sa trenerom...

Rat se rasplamsao.

Isco je daleko od tima, bio je bijesan sinoć na Solarija kada je saznao da nije u timu protiv Rome.

Već duže vrijeme, Andalužanin koji je bio centar Lopeteguijevih planova je na marginama, prvo je operisao slijepo crijevo, a onda izgubio mjesto u timu, i on i Asensio gledaju u leđa Ceballosu.

Solari smatra da je Isco nespreman, da se ne trudi na treninzima, da se ugojio i da očekuje da automatski ima mjesto u timu. On je navodno i postavio pitanje zbog čega je, kada su i drugi treneri vodili Real, Andalužanin uvijek igrao bolje za reprezentaciju nego za klub.

Bilo kako bilo, Isco želi da ode, on je odigrao samo 78 minuta od kada je Solari na klupi, jučer je vrijeđao trenera pa je tribina kazna.

Solari je probao da smanji razmjere štete, uz riječi da je to taktička odluka, ali realno, koji trener ne bi stavio Isca makar na klupu.

Glasine da će, ako ostane, Solari tražiti da Isco ili Asensio odu, a da će se u klub vratiti James Rodriguez.

Isco neće imati problem da nađe novi klub, sigurno da ga žele City, Liverpool, Juventus i kako piše današnji "AS", suma bi bila oko 90 miliona eura, iako španski reprezentativac ima klauzulu od 900 miliona eura.

Priča se i da bi Real pristao da pusti Isca još ove zime, ili ga recimo uključi u trampu za Dybalu, ili nekog drugog igrača, pošto je očigledno da Solari smatra da mu sjajni vezista nije potreban.

Objavi komentar

0 Primjedbe