Najveće "žrtve" Solarijevog dolaska


Ako je Santiago Solari nešto promijenio svojim dolaskom to je onda minutaža određenih igrača. Neki su za razliku od prije igrali puno više, a neki manje. A tri najveće "žrtve" njegovog sustava su Keylor Navas, Isco i Marco Asensio. Međutim, uvelike su profitirali igrači poput Odriozole (360 minuta) i Reguilona (315). Osim njih, jako puno minuta dobili su i ovi igrači: Nacho (295), Lucas (290) i Benzema (285).

S druge strane, Keylor Navas je izgubio mjesto u prvih 11 i u Ligi prvaka te je sada "osuđen" da brani samo u Kupu kralja. Drugi igrač kojem ne pamti po dobrom dolazak novog trenera je Isco, koji je do sada igrao tek 18 minuta u zadnje četiri utakmice. Iako, Solari uporno tvrdi da Iscu treba vremena da se oporavi nakon zahtjevne operacije. Vidjeti ćemo nakon reprezentativne pauze hoće li se situacija promijeniti.

Kod Asensija situacija nije toliko problematična jer on je igrao popriličan broj minuta (155) od dolaska Argentinca u prvu momčad, ali izgubio je mjesto u startnoj postavi. Doduše, protiv Melille i Valladolida je krenuo od prve minute (kasnije je zamijenjen u oba slučaja), dok protiv Plzena nije ni igrao, a u Vigu je ušao s klupe.

Kao što smo već rekli, nakon pauze Santiago Solari će imati pravi test ispred sebe. Trener se mora odlučiti hoće li nastaviti ovako ili će spomenutim igračima ukazati više šansi za igru.

Objavi komentar

0 Primjedbe