Iznenađenje u kladionicama: Ko su glavni favoriti za trenera Reala?


Nakon otkaza Julenu Lopeteguiju, madridski Real je u potrazi za trenerom koji će ovog španskog stručnjaka zamijeniti barem do kraja tekuće sezone.

Mnoga trenerska imena se povezuju sa preuzimanjem vruće stolice Kraljeva iz Madrida, a kladionice u svojim ponudama imaju kvote na većinu onih čije se ime spomene u kontekstu preuzimanja Reala.

8. Michel

Igračka legenda Reala u kombinacijama je za posao u voljenom klubu. Čovjek koji je gotovo kompletnu karijeru proveo među Kraljevima iza sebe ima zavidno trenersko iskustvo, a prošle sezone je sjedio na klupi Malage. U trenerskoj karijeri je pored Malage vodio Marseille, Olympiacos, Sevillu, Getafe i Rayo Vallecano, a najveći uspjeh mu je osvajanje tri titule prvaka Grčke. Međutim, Michel nije među prvim favoritima za preuzimanje Reala i kvota na njega je velikih 21.

7. Jose Mourinho

U nekim ludim kombinacijama za povratak na klupu Reala spominje se i menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho. Posebni je Kraljeve vodio od 2010. do 2013. godine i u tom periodu je osvojio prvenstvo, Kup Kralja i Superkup Španije. Kladionice međutim ne vjeruju previše u njegov povratak na klupu i za to daju kvotu 17.

6. Guti

Još jedna igračka legenda je u kombinacijama za trenera Real Madrida. Guti je od malih nogu u klubu, ali je karijeru nakon 15 godina igranja za prvi tim Kraljeva završio u Bešiktašu. Upravo tamo radi kao pomoćni trener nakon što je napustio pozicije trenera mladih kategorija u Realu, a sa klupom voljenog tima se povezivao i prije dolaska Julena Lopeteguija. Kladionice na njega daju kvotu 13.

5. Arsene Wenger

Legendarni Francuz Arsene Wenger je spreman da se vrati trenerskom poslu nakon što je uzeo kratku pauzu. Wenger je krajem prošle sezone napustio londonski Arsenal nakon 22 godine i najavio je kako još želi trenirati. Nedavno je najavio povratak trenerskom poslu, a kladionice na njega kao novog trenera Reala daju kvotu 9.

4. Antonio Conte

Antonio Conte je također proteklog ljeta ostao bez posla. Dobio je otkaz nakon dvije sezone u Chelseaju i njegovo ime je važilo kao najkonkretnije za preuzimanje Reala. Međutim, navodnu ponudu je italijanski stručnjak već odbio, ali to ne smeta kladionicama da njegovo ime i dalje drže u ponudi sa kvotom 9.

3. Mauricio Pochettino

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino navodno je glavna želja predsjednika Reala Florentina Pereza. Spreman mu je prvi čovjek Reala dati gotovo 100 miliona eura za petogodišnji ugovor, te ga za velike pare otkupiti od londonskog tima. Kvota na Pocehttina je 3.5, pa je on jedan od favorita za preuzimanje klupe Kraljeva.

2. Roberto Martinez

Selektor reprezentacije Belgije Roberto Martinez je sa kvotom 3.25 drugi favorit za preuzimanje madridskog velikana. Ipak, iz FS Belgije su zaprijetili Realu da ne pokušavaju ništa oko Martineza jer je on ugovorom čvrsto vezan. Ipak, bez obzira na sve kladionice na njega postavljaju kvotu 3.25 i drugi je favorit po njima.

1. Santiago Solari

Santiago Solari preuzeo je Real kao privremeni trener nakon otkaza Julenu Lopeteguiju. Argentinac je tokom igračke karijere pet godina nosio dres Reala (2000-2005), a zatim je od 2013. godine u klubu zaposlen kao trener omladinskih kategorija. Uspješan debi je imao na klupi Reala u Kupu, pa su nakon svega kladionice na njega spustile kvotu i on je postao glavni favorit za preuzimanje prvog tima. Kvota na to je 2.75.

Objavi komentar

0 Primjedbe