Internacionalna pauza: Stvari koje Solari mora popraviti u Real Madridu


Ova internacionalna pauza omogućit će novom treneru Real Madrida da posloži neke stvari na svoje mjesto kako bi Madrid napredovao, ali i kako bi se on malo odmorio!

Stigla nam je nova internacionalna pauza. I tako veliki klubovi gube veliku većinu svojih igrača koji odlaze na reprezentativna okupljanja sa svojim državama. U pogledu Real Madrida znači da slijede dva tjedna (14 dana) koja ih dijele do nove utakmice protiv Eibara. U ovom odmoru bi trebao najviše profitirati Solari, koji će moći tako bolje posložiti neke stvari, ali moći će se malo i odmoriti.

Otkako je preuzeo klupu Real Madrida, sve se dogodilo nekako vrlo brzo.
U ovih 15 dana skupilo se toliko emocija, toliko euforije, tako da on nije imao ni minute odmora. Niti ekipa nije imala odmora. U ovim danima odigrane su 4 utakmice, što je generiralo utakmicu svaka tri dana.

No rezultati su bili odlični. Real Madrid je upisao 4 pobjede. Kada tom dodamo 15 postignutih i 2 primljena pogotka, onda svakako možemo reći kako su Balncosi napravili pravi posao. Svi su se pribojavali kako bi se ova smjena trenera mogla odraziti na rezultate, a u prilično gustom rasporedu Real Madrid je briljirao. U velikoj žurbi Argentinac je preuzeo Real Madrid i gotovo je išao iz utakmice u utakmicu. On u svemu tom nije imao vremena sjesti i posložiti momčad, momčad kakvu on želi.

I tako je napokon došlo vrijeme za odmor ili barem za kvalitetniju pripremu za koju do sada Solari nije imao vremena. Madrid je gotovo potvrdio kako će on nastaviti voditi Klub do kraja sezone, a ugovor koji bi trebao dobiti bio bi do sredine 2020. godine.
Već sada je mogao dobiti određeno samopouzdanje jer trebao bi ostati trener do narednog ljeta, te sada može krenuti sa svojim poslom. Ova pauza mu može poslužiti da postavi temelje svog Madrida.

BENZEMA- LIDER SOLARIJEVE EKIPE

 - Iako velika većina igrača odlazi na internacionalna okupljanja, neki igrači ostaju u Klubu, a jedan od njih je i Karim Benzema. I otkako je stigao na klupu Real Madrida, Benzema je njegov glavni igrač. On je lider na terenu i sada će trener imati vremena porazgovarati na pravi način sa svojom "devetkom". U ovom trenutku Francuz daje sve što bi trebao dati, a da se od njega to i traži, a vrlo važno je da nastavlja u onom smjeru, pozitivnom smjeru, koji od njega traži i njegov trener.

ISCO I ASENSIO MORAJU PRONAĆI SVOJE MJESTO KOD SOLARIJA

 - Solari bi isto tako u ovoj pauzi trebao bolje istražiti sve opcije koje mu nudi roster Real Madrida. Ovdje uglavnom mislimo na dva igrača, koji zaista mogu ponuditi mnogo ovoj ekipi, ali iz nekoliko razloga nisu uspjeli pronaći svoje mjesto pod Solarijem do sada. Isco i Asensio posjeduju zaista veliku kvaliteti, ali na utakmici protiv Celte pronašli su se na klupi, a velika većina pratitelja Madrida rekla bi s razlogom. Vrlo važno je da obojica budu na razini sada u nacionalnoj vrsti Španjolske i da kada se vrate ostanu na toj visokoj razini jer jedino na taj način mogu igrati i biti od pomoći Madridu.

BRZ POVRATAK OZLJEĐENIH

 - Ova pauza mogla bi uvelike poslužiti kao dobra stvar za sve ozljeđene igrače. Carvajal, Marcelo i Varane bi svakako trebali biti spremni za sljedeću utakmicu Real Madrida, ali i Marianov povratak se očekuje brže nego što se predviđalo. Niti jedan od ovih igrača nije mogao nastupiti pod vodstvom Solarija jer je svaki od njih do sada bio ozljeđen i to je zadavalo veliku glavobolju Argentincu. U Vigu, Casemrio, Reguilon i Nacho su isto tako ostali ozljeđeni. Solari na neki način mora pronaći riješenje i za ove probleme, a počeo je na način kao i Zidane, prepustio je fizičku pripremu Pintusu.

Ovo će biti dio njegovog posla kojeg sada mora obaviti u prostorijama na Valdebebasu, ali jednim okom će morati pratiti sve što se događa na internacionalnim utakmicama koje igraju njegovi igrači. Uz to što će se morati moliti kako se nitko ne bi ozlijedio, morat će pratiti one igrače koji bi trebali povući sada kada je Madridu najpotrebnije, ali i na one koji traže svoj iskorak u Klubu, odnosno više minuta. Posebice pozornost treba obratiti na dva mlada igrača: Vinicius Junior i Dani Ceballos.

Era Solarija u Madridu je započela i službeno. Ovo je sada njegova momčad i vrijeme je da se prione na posao. Ako je Argentinac bio toliko dobar u ovakvim uvjetima i okolnostima prije ove pauze, za očekivati je da s mirom i s vremenom za dobar posao stvari postanu mnogo bolje.

Objavi komentar

0 Primjedbe