Igrači koji se nisu proslavili odlaskom iz Real Madrida



U potrazi za više minuta i samopouzdanja, u želji da budu najbolji igrači na svijetu, oni su napustili Real Madrid i nisu se baš proslavili. Takvih igrača je nekoliko, a mi Vam donosimo neka od najvećih imena kojima su se predviđale velike karijere.

JAMES RODRIGUEZ (2014-2017)


James je 2014. godine stigao u Real Madrid kao velika zvijezda Svjetskog prvenstva u Brazilu, a Los Blancosi su za njega platili skoro 80 milijuna eura Monacu. Nakon sjajne prve sezone (16 golova i 18 asistencija), Kolumbijac u iduće dvije pada u drugi plan kod Zidanea i uglavnom ulazi s klupe. Prije dva ljeta odlazi na posudbu u Bayern, gdje je do danas imao problema sa svakim trenerom, a u dvije sezone je odigrao 38 utakmica. Pritom je postigao osam golova i upisao 11 asistencija.

Sve ide ka tome da će idućeg ljeta napustiti Bayern i vratiti se u Real Madrid, a onda će Solari odlučiti hoće li ostati u prvoj momčadi ili ide na neku novu posudbu.

Mesut Özil (2010-2013)


Isto tako dolazi u Madrid nakon Svjetskog prvenstva, ali 2010. godine. Odmah po dolasku on svojim fantastičnim golovima i asistencijama oduševljava Santiago Bernabeu i "kupuje" srca navijača. Međutim, odlaskom Mourinha i dolaskom Ancelottija, on pada u drugi plan i 2013. godine napušta Klub.

Onda odlazi u Arsenal, s kojim planira osvojiti Ligu prvaka, ali do danas nisu imali pretjeranih uspjeha. Ove sezone čak igraju i Europsku ligu.

Angel di Maria (2010-2014)


Jedan od boljih igrača Real Madrida pod vodstvom Josea Mourinha. Osim toga, Madrid je u to vrijeme osvojio ligu, kup i Superkup Španjolske. Dolaskom Ancelottija on ostaje u startnoj postavi, ali onda dolazi do nekih svađa s trenerom, iako je i tu imao uspješnu sezonu, s Ligom prvaka i Kupom kralja na kraju.

Te 2014. godine Madrid ga za 75 milijuna eura prodaje u Manchester United, gdje se nikako nije proslavio. A danas nastupa za PSG, gdje isto tako ne bilježi neke uspjehe u Europi, te je u sjeni Neymara i Mbappea.

Jese Rodriguez (2014-2016)


Jedan od najvećih talenata u akademiji Real Madrida, definitivno. Godine 2014. dobija šansu u prvom timu i kreće briljantno. Međutim, sve se promijenilo nakon duela sa Seadom Kolašincem koji mu nanosi tešku ozljedu i on pauzira skoro godinu dana. No, unatoč tome, njega su kao nekog "džokera" s klupe koristili i Ancelotti i Benitez i Zidane.

S obzirom na velika očekivanja od njega, on traži veću minutažu, a ne može ju dobiti u Kraljevskom klubu pa odlazi u PSG 2016. godine. Međutim, tamo nikako ne opravdava očekivanja i kasnije odlazi na posudbu u Las Palmas gdje je malo oživio svoju karijeru, a nakon toga i u Stoke City, gdje je jedva upisao deset nastupa. Danas je ponovno u Parizu, gdje na njega nitko živ više ne računa.

Robinho (2005-2008)


Brazilac je u Madrid stigao s ogromnim očekivanjima, ali nikako se nije mogao nametnuti jer je njegova era u Madridu obilježena ozljedama, a kasnije je tražio i veću plaću. Pa zbog toga odlazi u Manchester City i onda dolazi njegova izjava: "Želim biti najbolji na svijetu!" No, tu želju nikada nije ostvario, a nije bio niti blizu nečega takvog...

Kasnije je završio u Santosu (Brazil), a onda je išao u Milan, pa u Kinu, Tursku... U svakom slučaju, sve je krenulo kada je napustio Los Blancose.

Mateo Kovačić (2015-2017)


Mateo za 30-ak milijuna eura 2015. godine iz Intera stiže u Real Madrid i to na preporuku Luke Modrića. Hrvatski veznjak je uvijek pokazivao da se može računati na njega, i to na raznim pozicijama u veznom redu. Međutim, uvijek je bio igrač iz drugog plana i netko tko ulazi s klupe u svakoj ili svakoj drugoj utakmici. Njemu se to nije sviđalo, pa prošlog ljeta odlazi na posudbu u Chelsea.

U početku tamo igra standardno i čini se kao da je njegov transfer bio pun pogodak za londonski klub. No, kasnije je prebačen na klupu, gdje praktički ima istu ulogu kao i u bivšem klubu.

Alvaro Morata (2012-2014, 2016-2017)


Španjolcu i Real Madridu očito nije bilo suđeno da budu zajedno. Prvo je prebačen u prvu momčad iz Castille 2012. godine, gdje ima ulogu drugog napadača. U nadi za većom minutažom i dokazivanjem odlazi u Juventus, gdje briljira. Onda se vraća u Madrid, gdje ima istu ulogu kao i dvije godine ranije, ali unatoč tome on postiže više od 20 golova te sezone.

Na kraju iste odlazi u Chelsea, gdje se do danas i nije baš proslavio pa o njemu pričaju kao jednim od najvećih transfer promašaja Chelseaja.

Danilo (2015-2016)


Brazilac 2015. godine stiže iz Porta kao velika zvijezda, a u početku se činilo da će izbaciti Carvajala iz startne postave. No, tada odlazi Benitez i dolazi Zidane, koji ga baca u drugi plan. Samo godinu dana kasnije, on napušta Madrid i pridružuje se Guardioli u Cityju.

Tamo mu je glavna konkurencija Kyle Walker, a svi znamo kakav je on igrač, pa i ne čudi to što on danas skuplja minute na kapaljku.

Objavi komentar

0 Primjedbe