5 razloga zbog kojih Real Madrid igra loše u La Ligi


Real Madrid ima najgori start u La Ligi, ako gledamo posljednje desetljeće. Los Blancosi su izgubili pet od 13 utakmica, nisu uspjeli pobijediti u niti jednom derbiju (Atletico, Sevilla i Barcelona), a trenutno zauzimaju šestu poziciju s 20 osvojenih bodova. Ispred njih su Barcelona, Sevilla, Atletico, Alaves i Espanyol.

A madridska MARCA je za svoje čitatelje detaljno analizirala situaciju i iznijela pet ključnih razloga zbog kojih Madrid igra tako loše ove sezone.

LOŠA TRANSFER POLITIKA

To je, možemo reći, najveći problem Real Madrida u ovom trenutku. Izgleda je Real Madrid zaboravio da će se natjecati u tri velika natjecanja i da mu za to treba konkurentna momčad. Klub ne samo da je prodao Cristiana Ronalda, nego je poslao na posudbe Achrafa (koji igra fenomenalno u Dortmundu) i Matea Kovačića.

Međutim, prodaje uopće nisu problem, problem su njihove zamjene kojih nema. Doveli smo Courtoisa i Odriozolu, što su dobra pojačanja. No, tu je i Mariano Diaz, sjajan mladi napadač, ali budimo realni, on ne može biti novi Cristiano Ronaldo. Florentino Perez bi inače nakon Svjetskih prvenstava dovodio velika imena (Ronalda Nazarija, Cannavara, Kroosa, Özila, Jamesa...), ali ovaj put to nije bio slučaj.

Osim toga, momčad Real Madrida je u zadnje dvije/tri sezone pretrpjela ogromne gubitke. Ovog ljeta otišli su Achraf, Kovačić i Ronaldo, a godinu dana ranije i Morata, Danilo, James te Pepe. Zanimljivo, nitko od njih nije dobio adekvatnu zamjenu.

LOŠA FORMA GOTOVO SVAKOG POJEDINCA

Većina igrača u momčadi nije ni blizu svoje forme iz prošle sezone. Možda najbolji primjer toga je Luka Modrić. Hrvat je prošle godine vodio Real Madrid do naslova prvaka Europe i svoju reprezentaciju do drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu. U zadnja tri mjeseca on nije ni sjenka onog igrača iz prošle sezone.

No, nije samo Luka u velikom padu forme. Varane i Ramos ove sezone izgledaju neprepoznatljivo i kao da po prvi put igraju jedan uz drugog.

PROBLEMI U OBRANI

Obrana Real Madrida je zakazala u gotovo svakoj utakmici ove sezone. U 19 utakmica ove sezone, samo sedam puta nismo primili pogodak. Bilo je dobrih izdanja protiv Atletica (0:0) u ligi i Rome (3:0) u Ligi prvaka. No, isto tako bilo je i utakmica gdje nas je protivnik zaista razmontirao: Atletico (4:2) u Superkupu te Barcelona (5:1), Sevilla (3:0) i Eibar (3:0) u ligi.

Također, Real Madrid je ove sezone u gostima primio čak 16 pogodaka, a lošiji učinak ima samo Huesca, koja je primila tri pogotka više.

Momčad koja se bori za naslov na kraju sezone, ne smije imati takav učinak, a ne smije si dozvoliti ni to da prima više od dva gola od nominalno lošijih protivnika.

NEMA VOĐE NA TERENU

Ronaldo je otišao, a onda su nastale priče kako će Bale i Benzema biti lideri momčadi. Međutim, od toga očito neće biti ništa. Francusko-velški duo izgleda ne može podnijeti toliki pritisak, iako to nitko od njih javno ne može priznati.

Francuz očito više nije ona prava "9" i ne može popuniti prazninu koja je nastala odlaskom Portugalca. On jednostavno nije igrač koji se može pronaći na pravom mjestu u pravo vrijeme i zabiti pogodak protivniku u bilo kojem trenutku. Bale nas je jednostavno ponovno razočarao. On se ne ističe u momčadi i njegova forma stalno oscilira. Nije zabio gol u ligi već nekoliko mjeseci i nikada nije pokazao neke naznake da može biti vođa.

OZLJEDE

Za kraj, ozljede su isto tako utjecale na izvedbe Real Madrida u ovoj sezoni. Jučer se Odriozola pridružio ozlijeđenim igračima, a prije njega na tom popisu su bili (ili su još uvijek): Bale, Benzema, Carvajal, Vallejo, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Reguilon i Casemiro.

Na ozljede nismo mogli utjecati, ali one su nam definitivno stvorile najviše problema i mi se možemo samo nadati da ih više neće biti.

Objavi komentar

0 Primjedbe