Lopeteguieve odluke koje su ga dovele do otkaza


Julen Lopetegui vjerojatno bilježi svoje posljednje trenutke kao trener Real Madrida, a jučer je donio loše odluke, na kraju kako se ispostavlja takva je i bila njegova, možemo reći, kratka era u Madridu. njegova posljednja odluka, barem do sada, bila je uvelike kriva. U ovu utakmicu ušao je s epitetima da ne zna motivirati svoju momčad, a nakon ove se vidjelo kako igrači poput Varanea i Balea ne igraju najbolje, a rješenja, osim Lucasa Vazqueza, koji bi možda mogli promijeniti tok utakmice dolazila su prekasno, kada je sve bilo gotovo.

Iako je poruka koju igrači odašilju u medijima, a to je da su uz trenera prilično glasna, doima se kako to ili ne znaju prikazati na terenu ili ne žele. Zanimljivo je da igrači s takvom kvalitetom, tog kalibra ne mogu prikazati onakve partije kakve su dostojne Real Madrid ili da Ramos izlazi s komentarima o Conteu da se respekt zaslužuje, a ne dobiva tek tako. Lopetegui to nije uspio zaslužiti jučer na utakmici.

U ovoj priči nećemo spominjati Viniciusa, iako je i u tom pogledu naišao na čudne poglede iz uprave Kluba, ali svakako ćemo govoriti o Odriozoli, koji je doveden da bude zamjena za Carvajala, baš kako Nacho ne bi mora igrati, koji je ujedno i plaćen 40 milijuna eura. Igrač od kojeg se očekuje mnogo, igrač koji već sada je gotov igrač i koji obećava napredak. I prije Barcelone birao je Lopetegui Nacha, a nakon tog i Lucasa...

No ono najvažnije od svega, ovi igrači igraju u jako lošoj formi. Varane je odradio odlično Svjetsko Prvenstvo, a nakon toga je uslijedio katastrofalan start u sezonu, posebice u ovim posljednjim utakmicama. Nakon tog i Bale, koji ima problema s mišića još od El Madrilena... Ma nitko ne zamjera njemu toliko ni lošu formu, ali kada je netko u lošoj formi, onda taj isti mora sjediti na klupi.

U pogledu utakmica koje je Madrid do sada igrao, u gotovo svakoj utakmici Real nije postojao u prvom poluvremenu, a ista stvar je bila i na utakmici protiv Barcelone. No na Camp Nou on je napravio još jednu veliku grešku, a to je kasna reakcija u pogledu promjene nekih igrača.

Ramos, Kroos, Modrić, pa i Marcelo,... To su sve igrači koji moraju igrati bolje kako bi igrao i Real Madrid, inače događa se ovakva situacija koja ne ide nikome u korist.

Nakon Svjetskog Prvenstva Lopetegui je stigao prepun entuzijazma, ali izgleda da su njegovi dani odbrojani, dani u kojima je doveo Real Madrid do sredine tabele. On je potpisao za najbolji Klub na Svijetu, rekao je kako će Madrid tamo i ostati, ali izgleda kako nije pronašao ključ za to.

Objavi komentar

0 Primjedbe