Conte ne želi u Real Madrid jer čeka rasplet situacije u drugom velikanu?


Italijanski stručnjak Antonio Conte ovih dana nalazi se u centru pažnje jer se špekuliše da će preuzeti klupu Real Madrida umjesto Julena Lopeteguija koji je jučer dobio otkaz.

Lopetegui je na klupi kraljevskog kluba proveo samo četiri mjeseca, a nakon očajnih rezultata Real Madrid mu se sinoć zahvalio na saradnji. Španski mediji navode da je Antonio Conte prvi kandidat da postane trener kluba sa Santiago Bernabeua iako je očito da igrači Reala nisu baš za to.

No, prije nekoliko trenutaka Gazzetta dello Sport je objavila da Conte još uvijek ne želi da se vraća trenerskom poslu. Italijanski stručnjak je ljetos napustio Chelsea i odlučio je uzeti kratak odmor od svega, te je poručio da će se vratiti tek kada stigne ponuda koja će zadovoljiti njegove ukuse.

Navodno, Conte je prije Real Madrida bio u kontaktu s Manchester Unitedom gdje je upitna i sudbina Josea Mourinha. Gazzetta piše da je Conte odlučan da čeka rasplet na Old Traffordu jer mu je želja da preuzme kormilo Crvenih đavola.

Ipak, teško je očekivati da će United dati Mourinhu otkaz prije kraja sezone jer bi onda morali platiti čak 30 miliona eura odštete. Da li je ovo samo Conteov način da "podeblja" ugovor u Real Madridu ostaje nam da vidimo.

Objavi komentar

0 Primjedbe