Perez konačno progovorio o Modrićevoj plati: Nije ni čudo što je Luka odlučio ostati


Predsjednik Real Madrida Florentino Perez konačno je progovorio o plati Luke Modrića.

Najbolji fudbaler svijeta po izboru FIFA-e prošlog ljeta se povezivao sa odlaskom iz Reala i prelaskom u Inter, ali do toga nje došlo jer mu je Real na kraju, kako smatraju inostrani novinari, povećao platu.

Luka je prije ove sezone imao sedam miliona eura godišnju platu što je manje od nekoliko igrača Reala, a kao najbolji fudbaler minulog Mundijala u Rusiji smatrao je kako zaslužuje više.

Upravo to 'više' mu je ponudio Inter, ali na kraju do transfera nije došlo jer je Perez odlučio da udovolji nekim Lukinim uslovima.

Iako predsjednikn Reala nije htio puno toga da otkiva, iz onoga što je rekao možemo zaključiti kako Modrić ima razloga da bude sretan.

"Plata? Mogu vam reći da je ovog ljeta dogovoreno da se Modriću poveća plata. To je sve što mogu reći", poručio je Perez.

Također, on je dodao kako je Lukina nagrada za najboljeg igrača svijeta na neki način i nagrada za Real Madrid koji je prije šest godina bio vrlo uporan u namjeri da ga dovede.

"Ovo je ujedno i nagrada svima nama iz Reala koji smo Modrića odlučili da dovedemo prije nekoliko godina. Ovom nagradom dobili smo priznanje za taj potez", rekao je Perez.

Objavi komentar

0 Primjedbe