Otkriveno: Ronaldov posljednji govor u Realu prije finala Lige prvaka, Modrićevo priznanje i Ramosov prsten


"Vrijeme je da pobijedimo, a ne da sudjelujemo", zagrmio je Cristiano Ronaldo suigračima iz Reala kad je ustao u svlačionici u Kijevu uoči lanjskog finala protiv Liverpoola.

U igri je bila treća uzastopna europska kruna, što nitko nije ostvario u modernoj eri.

"Idemo trčati i boriti se, i tada će se vidjeti naša kvaliteta", nastavio je u motivacijskom govoru, koji je prikazan u dokumentarnom filmu "U srcu decimotercere".

"Večeras vrijedi umrijeti da ispišemo povijest! Bit ćemo prvi s tri uzastopna naslova, idemo igrati, pobijediti i pisati povijest. 'Ajmo!"

I uspjeli su ispisati povijest, uz pomoć Liverpoolova golmana Lorisa Kariusa i jednog od najboljih golova ikad u finalima, Real je slavio s 3:1. U poluvremenu je Zinedine Zidane igračima govorio:

"Želim da Isco bude malo bliže golu, ispred naša tri vezna, između linija. A kad imamo posjed lopte, neka ide na desno krilo, jer lijevo su Marcelo, Cristiano i Benzema."

Ali nije sve išlo glatko u Realovoj svlačionici jer su tenzije oko momčadi rasle. Gareth Bale je bio uzrujan prije finala, a ovoga je tjedna otkrio kako je bio živčan jer nije krenuo u prvoj postavi u Kijevu.

Ali kasnije je ipak sve došlo na svoje. Bale je zabio prekrasan gol škaricama, a nakon što je Ronaldo odlučio napustiti klub, Bale je ponovno postao jedna od glavnih zvijezda, neizostavan član prvih 11.

Gareth Bale overhead kick Real Madrid Liverpool Champions League final 260518
Sadio Mane Real Madrid Liverpool Champions League final 260518
Zanimljivo, Sergio Ramos je nosio poseban prsten u stilu NBA-a koji je dao izraziti posebno za tu utakmicu, a Fifinom predsjedniku Gianniju Infantinu je poručio da razmisli o tome da Fifa ubuduće dodjeljuje svoje prstenje pobjednicima.

"Naručio sam prsten prije finala. Riskirao sam, ali nisam ga ni taknuo do tada. Trebao bih registrirati patent," poručio je branič.

Nije Ramosov prsten bio jedina košarkaška inspiracija Realu za pobjedu jer je Luka Modrić nakon finala otkrio da je momčad gledala dokumentarac o LA Lakersima i Chicago Bullsima. "Sada je Real s tri Lige prvaka izgradio svoju nogometnu dinastiju," poručio je Modrić.

Koliko god njihov uspjeh bio težak za ostvariti, Real ipak nije morao umrijeti da ispiše povijest, kako je Ronaldo predvidio.

Na kraju, Isco je sve prilično jednostavno sažeo kada se obratio predsjedniku Florentinu Perezu: "S nama se to čini tako jednostavno, presi."

Ostali su bez Zidanea i Ronalda nakon nevjerojatnog uspjeha, ali Real se nada da će utakmica protiv Rome koja se igra u srijedu označiti početak četvrte sezone slave i još jedan uzbudljivi dokumentarac.

Objavi komentar

0 Primjedbe