Lopetegui razgovarao s Perezom i otkrio kakva pojačanja mu trebaju


Navijači Real Madrida još uvijek čekaju od predsjednika Florentina Pereza da dovede nekoliko zvučnih pojačanja na Santiago Bernabeu, a sve je manje vremena za to.

Kraljevski klub je ostao bez najboljeg igrača Cristiana Ronalda koji je sve iznenadio odlukom da potpiše za Juventus. Već sedmicama se špekuliše o tome da će Real dovesti veliko pojačanje i zamjenu za Portugalca, ali od toga još uvijek nema ništa. Novi trener Julen Lopetegui je svjestan da će mu trebati nekoliko novih imena ukoliko želi biti konkurent ove sezone na svim poljima.

Španski mediji prenose da su Lopetegui i Perez prije nekoliko dana imali sastanak, te da je novi trener kluba poručio da želi nekoliko pojačanja. Real je doveo ovog ljeta Thibaouta Courtoisa, Viniciusa Juniora io Alvara Odriozolu, ali jasno je da to neće biti dovoljno da se pokriju sve pozicije.

Lopetegui je jasno dao do znanja Perezu da su mu potrebna tri pojačanja. On je poručio da klub treba dovesti jednog štopera, veznjaka i napadača ukoliko žele neke rezultate u sezoni koja nas čeka. Do kraja prelaznog roka ostalo je manje od tri sedmice i sigurno da će biti veoma radno na Bernabeu.

Perezova najveća želja ovog ljeta je Eden Hazard, ali je sada jasno da Chelsea neće pustiti ovog igrača u kraljevski klub. Predsjednik Reala će se morati okrenuti nekim drugim igračima i bit će zaista zanimljivo vidjeti koga će dovesti do kraja ovog mjeseca.

Objavi komentar

0 Primjedbe