7 stvari koje niste znali o Marianu


Real Madrid je na samom kraju prijelaznog roka odlučio u svoje redove vratiti igrača koji je relativno nepoznat. Espanyol ga nije želio u svoji redovima jer je bio prenizak, a Zidane mu je pomogao kod problema s mišićima..

Real Madrid je odlučio u svoje redove vratiti igrača kojeg su prodali, a riječ je o Marianu Diazu. On bi trebao biti igrač kojeg će Perez dovesti da popuni Julenovu poziciju pod nazivom "prava devetka". Za mnoge navijače on je velika nepoznanica, možda najviše što znaju o njemu je da ima dvojno državljanstvo, španjolsko i dominikansko.

Mi Vam donosimo 7 stvari koje sigurno niste znali o Marianu.

1) DJED JE BIO NOGOMETAŠ, OTAC MU JE BODYBUILDER!
 - Mariano Diaz je treći Mariano Diaz u svojoj obitelji poslije svog djeda, koji je isto tako bio profesionalni nogometaš u jednom katalonskom klubu. NJegov otac je bodybuilder, koji ima teretanu u Premia del Maru, a to je regija na katalonskoj obali, mjesto gdje je i Mariano rođen.

2) ESPANYOL GA ODBIO JER JE BIO PREKRATAK
 - Pridružio se Espanyolovom U12 uzrastu, gdje je sudjelovao na popularnom Futbol 7 turniru, kojeg organizira Canal+. No trenersko osoblje Espanyola nije bilo u potpunostu uvjereno u njegove mogućnosti. Odbili su ga jer je navodno bio prekratak...

3) JEDAN NASTUP ZA DOMINIKANSKU REPUBLIKU
 - Uvijek je sanjao o nastupu za Španjolsku. Zbog toga je odbio nekoliko poziva od strane Dominikanske Republike. On za Dominikansku Republiku smije nastupati zbog njegove majke, koja je Dominikanka. No on je i zaigrao jednom za rodnu zemlju svoje majke. Tokom 2013. godine, dok je još nastupao za Real Madrid C, prihvatio je poziv Dominikanske Republike da igra za Haiti u prijateljskoj utakmici. No to mu neće stvarati probleme, ako ga nekad u bližoj budućnosti Luis Enrique pozove na okupljanje Španjolske.

4) ZIDANE GA SPAŠAVA?!
 - Od polovine sezone 2014/15 Mariano je počeo imati velike probleme s mišićima i njegova budućnost u La Fabrici bila je pod upitnikom. No Zidane je saslušao njegov problem, te ga upoznao sa švicarskim fizioterapeutom, koji mu je uvelike pomogao. Nakon toga, teško da je ikada zadobio neku veću povredu.

5) FAN JE BOXA - MCGREGORA I MARAVILLE ALONSA
 - Mariano je igrač koji uvijek voli biti u akciji i veliki je pratitelj kontaktnih sportova - MMA, box i UFC. Otvoreno je priznao kako je veliki navijač Conora McGregora, ali i Jonathana Maraville Alonsa, koji potječe iz Dominikanske Republike.

6) IZVRSTAN JE I IZA VOLANA?!
 - Uz nogomet i kontaktne sportove, Mariano je izvrstan vozač. Prošle godine završio je treći u kartingu, kojeg organizira Audi za momčad Real Madrida. Bolji od njega su bili Nacho i Ramos...

7) LA BETE - ZVIJER
 - Iako je u Lyonu proveo tek jednu sezonu, navijači su odmah dodijelili nadimak Marianu koji glasi: La bete (Zvijer) . Takav nadimak je dobio zbog svoje fizičke snage i agresivnog načina igre kao napadača.

Objavi komentar

0 Primjedbe