Real ima novoga kralja: S Baleom (i bez Ronalda) u sastavu dobio je 78 posto utakmica!


Iako to tada nije izgledalo tako, pogoci Garetha Balea u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola, označili su početak nove ere madridskog Reala. Baleove ere u kraljevskom klubu.

Cristiana Ronalda, kao lučonoše Reala posljednjih devet sezona, više nema na Santiago Bernabeu. A kako tihe patnje Florentina Pereza, Kylian Mbappe i Neymar , nisu baš realne mete, najveća zvijezda u Madridu postao je - Gareth Bale.

Uzorak je možda malen, ali velški ofenzivac bez problema može zamijeniti Portugalca! Barem ako je suditi po učinku Balea, ali i Reala, u utakmicama kad Cristiano Ronaldo nije bio u konkurenciji.

Takvih je u pet zajedničkih sezona njih dvojice bilo - 27. I Real je pobijedio u čak 78 posto dvoboja kad je Bale predvodio momčad, a Cristiano sve to promatrao s tribine ili klupe! U brojkama, od 27 utakmica s Baleom i bez Ronalda, kraljevski je klub pobijedio 21, upisao je i dva remija te četiri poraza.

To je i više nego dobar postotak i sugerira da Bale može uskočiti u cipele Cristiana Ronalda. Često osporavan jer nije pružio ono što se od njega očekivalo kad je za 100 milijuna eura stigao iz Tottenhama u ljeto 2013. godine, sad ima priliku razmahati se jer više nije u sjeni portugalske zvijezde.

Naravno, nogomet nije indvidualan sport i tu 21 pobjedu u 27 susreta ne treba promatrati kao isključivu Baleovu zaslugu, ali i njegov učinak u tim utakmicama svakako je znakovit. Postigao je čak 22 gola, što je prosjek od 0.81 pogodaka po utakmici ! I daleko veći od njegovog ukupnog u dresu Reala - 88 pogodaka u 189 utakmica, odnosno 0.46 po nastupu. Zaključak - bez Cristiana je Bale gotovo dvostruko učinkovitiji!

Nakon spomenutog finala Lige prvaka koje je riješio s dva gola, Bale je istaknuo svoje nezadovoljstvo u Realu.

"Moram sjesti sa svojim agentom i vidjeti što i kako dalje. Moram igrati više minuta. Razočaralo me što nisam počeo finale s Liverpoolom ", naglasio je tada junak dvoboja u Kijevu.

Ali, da je odlazak Cristiana sve promijenio, pokazao je i potez Baleovog menadžera Jonathana Barnetta koji je otkazao zatraženi sastanak s Realovim čelnicima. Portugalac se sad maknuo i Bale je dobio šansu prodisati i igrati na onoj razini koja ga je i dovela do transfera u Real. I osigurala mu dva naslova najboljeg igrača Premier lige u dresu Tottenhama, u sezonama 2010./11., 2012./13.

Objavi komentar

0 Primjedbe