Povijest koja se rastavlja: Cristiano Ronaldo i Real Madrid


Ima već neko vrijeme kako je Ronaldo odlučio napustiti Real Madrid.

 "Moja glava ne razmišlja drugačije. Osjećam se nezaštićeno, ako prođe mjesec dana bez da postignem pogodak Bernabeu mi zviždi, a Klub počinje govoriti o mom nasljedniku i novim pojačanjima."

I to je zaista tako ako pogledamo posljednje vrijeme, samo mi bi dodali s razlogom. Ronaldo se nekako i nosio s tim, posebice kada je počeo ponovno zabijati golove. Posebice je za zabilježiti onaj pogodak i Torinu, kada mu je cijeli stadion zapljeskao, no odmah nakon osvajanja 13. trofeja Lige Prvaka Portugalac je eksplodirao.

Tada je nastupio kontra svim nekim moralnim pravilima jer Klub je slavio povijesno podvig, povijesnu titulu, a on se sa svojom gestom ponio na djetinjast način, kako bi ponovno privukao svu pažnju samo na sebe. Posebice one forme koje je izrekao u pogledu kako je Klub izdao njega... i tako bi zbog svojih izdaja mogao završiti jednu zlatnu eru, njegovu zlatnu eru nakon 9 godina u bijelom... Sljedeće sezone bi Ronaldo mogao biti igrač Juventusa.

U Realu se nisu previše zabrinuli zbog tog. Naime, znaju da je Ronaldo ovo radio i ranije, no sada to sve izgleda nekako puno ozbiljnije. Perez i ostali čelnici Madrida pokušavaju realizirati neke druge transfere, a glavna transfer meta je Neymar. Hoće li se Ronaldo ponovno predomisliti, kao i ranijih godina? Vjerojatno je i on sam svjestan da Real bez njega može, ali on bez Reala nikako. Koliko je to zapravo pogrešan stav?!
 "Što je Ronalda navodilo na to da pritisne detonator?! Što mu je došlo u glavu da govori o tom kako je igrao za Klub koji je tek osvojio 13. trofej najelitnijeg nogometnog natjecanja?!"
Koliko je Ronaldo zapravo iz ove perspektive ispao smiješan?!

On se osjeća kao igrač kojeg Klub želi umiroviti i trenutno je u potrazi za njegovim nasljednikom. Možda nije bilo uredu od strane Reala proglasiti ga sportašom koji je u padu (iako nije neistinita i nelogična tvrdnja), on nema pravo upadati u projekte Kluba koje vežu neke sasvim druge teme. Sve stoji, Ronaldo je osvojio i Ligu Prvaka i Ballon d'Or, ali Klub gleda ka budućnosti, odnosno gleda u smjeru Neymara. Mnogo se piše o Ronaldu kao najvećem igraču u povijesti najboljeg Kluba na svijetu, ali da bi bili proglašeni mitom kao legendarna i vječita devetka, kao Alfredo di Stefano, tada morate imati karakter. Ne kao Raul, ali barem polovično jer taj karakter igra velikim dijelom ulogu u takvoj tituli.

Njegov ego je svakako prevelik. On na Valdebebasu neće dobiti crveni tepih i to stoji, a da je ostao privržen Klubu, bio bi definitivno tretiran kao jedan od najvećih, možda i najveći... No taj karakter je pokvario sve, taj veliki ego!

Svima je jasno da Perez nije ispunio svoje obećanje oko novog ugovora kako je obećao, ali da je ponudio bolji ugovor Portugalcu to svakako stoji.. No ovaj je to odbio. Ronaldo je nekako preživio taj prvi dio prošle sezone, ali onda se u prvom mjesecu vratio s napunjenim baterijama i pokazao što zaista može, što je zapravo trebao raditi i tokom cijelog prvog dijela prošle sezone.

Sjetimo se samo početka prošle sezone. Postigao je prekrasan pogodak protiv Barcelone na Camp Nouu, pokazao je da namjerava odraditi nevjerojatnu sezonu, a onda je dobio drugi žuti karton zbog simuliranja, napao je suca i zaradio je 5 utakmica suspenzije. I jedini tko ga je u tom trenutku branio je Zinedine Zidane. Klub se nije žalio na nikakvu nepravdu koja je načinjena Portugalcu jer zaista i nije bila načinjena. Jedino je Zidane bio čovjek koji je stao ispred i iza njega, a sada kada nema francuskog stručnjaka, pitanje je tko bi stao i iza i ispred Ronalda.

A onda se sve to osjetilo i na Real Madridu u prvim kolima LaLige. No tada je stigao i 12. mjesec i osvajanje svih individualnih nagrada. Tu se i dalje pričalo o novom ugovoru, ali Real Madrid je svoje oko u potpunosti bacio na Neymara Juniora. I tada ne samo da nije dobio novi ugovor (s nekim novim uvjetima od strane Ronalda) nego se Klub odlučio potražiti njegovu zamjenu. To najbolje govori i izjava Pereza na gala večeri kod dodjele Ballon d'Or: "Neymaru bi bilo puno lakše osvojiti Zlatnu Loptu u Real Madridu."

To je Perez rekao i to je očigledno uvelike povrijedilo Ronalda.

No ono s čim se Ronaldo mučio je utaja poreza, koja se povlačila po sudu, da bi na kraju Portugalac prihvatio globu od 18,8 milijuna eura i dvije godine zatvora na uvjetnoj bazi.
To znači da bilo kakav drugi kriminal koji bi Portugalac napravio odveo bi ga u zatvor.
25.05.2016. godine El Mundo je otkrio kako Ronaldo optužen za utaju poreza, a 20 dana kasnije se oglasio i Real Madrid, koji je naveo kako će Ronaldo dokazati svoju nevinost.

Tu se Real ponio drugačije u odnosu na koji se način ponijela Barcelona kod Messijevog problema, a to je isto tako zasmetalo Cristiana Ronalda. On je tako taj problem riješio na svoj način, samostalno, ali sa sjenkom od mogućeg zatvora.

Sve to je narušilo vezu između Cristiana Ronalda i Florentina Pereza, koja je sada u potpunosti slomljena. Tako je Ronaldo kao igrač u godinama nastavio stvarati povijest s Realom, ali i sa ostalim suigračima bez kojih to ne bi bilo moguće, pa je Perez ponudio ugovor Ronaldu tjedan dana prije početka Svjetskog Prvenstva. No izgleda kako Ronaldo nije zadovoljan s novim ugovorom i kako namjerava otići.

U potrazi za novim izazovima ili u potrazi za boljim ugovorom, Madridisti, Vi sami procijenite!

Objavi komentar

0 Primjedbe