Kovačić prekida odmor: Ili prvih 11 ili odlazak, Modrić bi mogao odigrati ključnu ulogu!


Pisali smo prije tjedan dana da prvi kontakt Matea Kovačića i novog trenera Julena Lopeteguija nije prošao baš najbolje. A ništa se nije promijenilo u međuvremenu. Hrvatski reprezentativni veznjak ne odstupa ni milimetra od svojih stavova (premala minutaža, nezadovoljstvo) i zahtjeva (transfer).

Nakon što je posjetio Realovu bazu u Valdedebasu nakon što je prošla fešta povodom osvajanja drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu, Kovačić je otišao na odmor na kojem je trebao biti do 5. kolovoza. Ali, španjolski mediji donose informaciju da će Kova svoj odmor skratiti ne bi li što prije riješio pitanje odlaska iz kraljevskog kluba! A zainteresiranih ne manjka - Bayern, Manchester City, Roma, Inter...

U tom prvotnom razgovoru, treneru Lopeteguiju iznio je svoja razmišljanja i da želi otići zbog manjka minutaže, a igračima je objasnio da ta odluka nije ishitrena, nego da je dosta razmišljao i shvatio da je to najbolje za njega.

Real, s druge strane, također ima prilično čvrst stav oko potencijalnog Kovačićeva transfera - ne želi da do njega dođe! Ni po koju cijenu! Na Santiago Bernabeu su svjesni da igrača takvog kalibra ne mogu pronaći na tržištu za neku razumnu cijenu. I ne misle se rastati od igrača koji je sad već tri sezone u Realu i konačno bi trebao biti spreman na borbu za prvih 11.

Kovačić, kao što smo rekli, namjerava u Madrid doći prije od planiranog kako bi opet pričao s Lopeteguijem i tražit će samo jednu stvar: ne bude li starter, odlazi. Lopetegui pak misli da ga može uvjeriti na ostanak, a argument mu je velik broj utakmica. Odnosno, raspodjela minutaže tako da bi i Kovačić napokon mogao biti zadovoljan. Luka Modrić u rujnu puni 33 godine, bit će mu potrebno sve više i više dozirati nastupe i minutažu i tu u Realu vide Kovačića da bi mogao upasti.

Osim toga, novi trener zauzeo je stajalište da svi kreću od nule kod njega. Stoga i od Kovačića očekuje da se za prvih 11 izbori na terenu.

Mateo ima ugovor s Realom do ljeta 2021. godine, a tržišna vrijednost mu je 30 milijuna eura.

Objavi komentar

0 Primjedbe