Dužnost Julena Lopeteguija u Real Madridu


Ovo ljeto u uredima Santiago Bernabeua nimalo nije lako za ljude koji rade tamo. Prvo je neočekivano otišao Zidane, nakon što je osvojio tri Lige prvaka za redom, a Klub je ostavio u vrlo kompliciranoj situaciji. No, Florentino ga je jako brzo zamijenio Julenom Lopeteguijem. Međutim, svi znamo kakve su kontroverze nastale nakon objave da će bivši španjolski izbornik voditi Los Blancose nakon Svjetskog prvenstva.

Nešto više od mjesec dana nakon Zidanea, i Cristiano Ronaldo, najbolji strijelac u povijesti Kluba, je otišao i potpisao za Juventus.

Od tada, samo tri nova lica su stigla u Madrid: Vinicius Jr., Lunin i Odriozola. No, niti jedan od njih nije zamjena za Ronalda. Julen Lopetegui je u SAD na pripreme poveo 32 igrača gdje će morati riješiti mnoga pitanja oko Real Madrida.

DOLAZAK NAPADAČA

Prva odluka koju Lopetegui mora donijeti je: dovesti napadača ili se osloniti samo na Benzemu, uz De Tomasa i Mayorala?! Navijači su vrlo jasni po ovom pitanju, u Marcinoj anketi većina glasova je išla za Harryja Kanea iz Tottenhama. Dok je najrealnija opcija Lewandowski, za kojeg je Niko Kovač rekao da ga neće pustiti iz Bayerna.

Hazard? 

Drugo pitanje je hoće li Florentino krenuti po toliko željenog "Galacticosa"?! Tu se s nama najviše povezuje Eden Hazard, kojeg Chelsea ne želi pustiti za manje od 200 milijuna eura, što Real Madridu predstavlja veliki problem. Ne da Madrid to ne može platiti, nego jednostavno ne planira toliko potrošiti na jednog igrača.

Odlazak Thea Hernandeza

Theo Hernandez, lijevi bek je već jednom nogom u Real Sociedadu. Igrač se trenutno nalazi u Miamiju s ostatkom ekipe, ali samo je pitanje kada će se transfer potvrditi i kada će on krenuti za Španjolsku. Lopetegui tako mora odlučiti hoće li dovoditi alternativu za Marcela. Postoji opcija da tu poziciju pokrije Nacho, ali i da se iz Castille promovira mladi Reguilon. Osim toga, Klub je pokazao interes za Portovog Alexa Tellesa, koji je sjajan lijevi bek.

Budućnost Matea Kovačića

Hrvatski veznjak želi napustiti Real Madrid i to više nije nikakva tajna. No, Madrid ne smatra da je njegova prodaja nužna. Igrač je sam rekao za Marcu da želi više minuta i novi klub, no Lopetegui računa na njega. On je donio jasnu odluku, a ako ga Klub bude zadržavao ovo bi mogao postati pravi "rat" na relaciji Kovačić-Real Madrid. Puno toga ovisi i o Julenu Lopeteguiju.

Golman

Sporazum između Real Madrida i Thibauta Courtoisa je postignut i sada se samo čeka da Chelsea pronađe zamjenu za Belgijca. Pisalo se o Joradnu Pickfordu iz Evertona, ali situacija se izgleda zakomplicirala. No, kako god, Courtois će doći u Madrid, a Julen Lopetegui mora odlučiti tko će mu biti broj "jedan". Hoće li na golu stajati Courtois ili Navas?

Tu su još i Casilla, Lunin te Luca Zidane. Postoji mogućnost da jedan od njih ostane kao treći vratar, ali za očekivati je da će svi otići negdje na posudbe.

De Tomas i Mayoral

Raul de Tomas i Borja Mayoral su alternative za Karima Benzemu u vrhu napada. Obojica obećavaju mnogo toga, ali ne očekuje se da će biti starteri. De Tomas je imao sjajnu sezonu iza sebe. On je sa svoja 24 gola uvelike sudjelovao u promociji Rayo Vallecana u prvu ligu. Dok je Mayoral prošle sezone bio treći napadač, iza Ronalda i Benzeme. No, iako je imao jako malu minutažu, pokazao je sjajan osjećaj za gol. U svakom slučaju, Julen mora donijeti odluku hoće li oni ostati u prvom timu ili idu na posudbe.

Vinicius i Odegaard

"Ostajem u Madridu, raditi ću s prvom momčadi, a oni će odlučiti hoću li igrati za Castillu kako bi se brže prilagodio", rekao je Vinicius nakon svog predstavljanja. No, on još uvijek nije registriran kao prvotimac. Čak je u zapisniku za Juvenil A momčad, a to je treća ekipa Los Blancosa.

Slična situacija je i s Martinom Odegaardom. On je isto tako otputovao na pripreme s prvom momčadi, ali ne očekuje se da će mladi veznjak ostati u Madridu. Vjerojatno ide negdje na posudbu.

"La Fabrica"

Julen Lopetegui je pozvao devet igrača iz RM Castille na pripreme u Sjedinjene Američke Države. Trener ih sve posebno prati i postoji šansa da neki od njih ostanu u prvom timu.

U svakom slučaju, Julen Loeptegui mora razriješiti nekoliko pitanja na pripremama u SAD-u i nastaviti koracima njegovog prethodnika.

Objavi komentar

0 Primjedbe