Šta je novi trener Real Madrida rekao o Garethu Baleu 2015. godine?


Španski trener Julen Lopetegui prije dva dana zvanično je imenovan za novog trenera Real Madrida, pa je odmah sutradan dobio otkaz na klupi Španije i neće je voditi na Mundijalu.

On je već jučer napustio kamp reprezentacije u Rusiji i zaputio se ka aerodrom, odnosno ka Španiji. Dakle, već od danas se može posvetiti samo obavezama u novom klubu, a španski mediji polako 'kopaju' njegove stare izjave.

Jučer su 'iskopali' da je prije nekoliko godina rekao da je Messi najbolji fudbaler svih vremena, a već danas bi se zbog njegove izjave iz 2015. godine trebao dobro zabrinuti i zapitati Gareth Bale.

"Igrač koji igra za Real Madrid mora davati 100 posto od sebe sve vrijeme. Ako ne daje, onda bi mogao otići. La Liga je potpuno drugačija od Premier lige. Igrač poput njega ne bi imao mjesta u mom timu", rekao je Lopetegui prije tri godine.

Dakle, ako Lopetegui još uvijek ima isto mišljenje o Baleu, sigurno je da bi Velšanin već mogao početi da pakuje kofere. Podsjetimo da se Bale svakako već neko vrijeme povezivao sa odlaskom iz kluba, a posebno nakon finala Lige šampiona kada je Velšanin rekao da će dobro razmisliti šta i kako je najbolje za njega.

Objavi komentar

0 Primjedbe