Real Madrid sprema plan "Raul"


Zinedine Zidane je otišao i svom nasljedniku ostavlja veliki izazov, a to su za redom osvojena tri trofeja Lige Prvaka. Tu se pojavila jedna nova priča, priča o novom planu Real Madrida, priča o planu "Raul".

Real Madrid je uočio "drugog Zidanea", već je počeo s kreiranjem plana za novopočenog trenera s licencom u rukama. Naravno, to se neće desiti odmah sada, ali kroz par godina, svima je jasna samo jedna stvar, Raul će biti novi trener Real Madrida!

RAUL BI MOGAO PRATITI ZIDANEOVE STOPE
U posljednjih 6 tjedana, legendarni napadač Real Madrida, gospodin na terenu i van njega, ikona najboljeg kluba na svijetu je završio svoj tečaj za licencu A i B trenerskog posla. Namjera Real Madrida je jasna, žele da ide Zidaneovim stopama kako bi spremili novog trenera za prvu ekipu.
To će napraviti na način da vodi mlađe kategorije u Klubu i da skupi iskustvo treniranja momčadi baš na Valdebebasu.

Sama smjena Rafe Beniteza je ubrzala planove oko Zidanea, ali rezultati nisu mogli ispasti bolji. Tri trofeja Lige Prvaka, jedna titula LaLige, sveukupno devet trofeja u 2 i pol godine... Zbog iskustva kojeg je proživio kao igrač, svima je nekako bilo jasno da će se Zizou moći nositi s pritiskom ovoga Kluba. A uz to bio je sudionikom osvajanja famozne La Decime jer je stajao uz bok Ancelottiju.
Nakon toga je preuzeo Castillu, no da stvari budu bolje, Zidane nije napravio neke značajne stvari s rezervnom ekipom Real Madrida, no svejedno je zaradio promociju u trenera prve ekipe.

RAUL IMA TU POVEZANOST SA SVLAČIONICOM I NAVIJAČIMA
Iako je Raul bio strašan igrač, određeni je rizik zapravo ponovno krenuti rutom Zidanea jer ono što je Zidane ostvario bilo je uvelike iznenađujuće. No sasvim je sigurno da Raul ima isti utjecaj na sve kao i Zidanea, ako ne i veći naravno. Iako je na čudan način otišao iz Kluba, Raul ima dobar odnos s predsjednikom Real Madrida, a s 40-im na leđima, Raul je mlad i prilično je povezan s medijima, što isto tako uvelike odgovara Los Blancosima. Već nekoliko godina nosi titulu ambasadora Kluba, tako da sumnja se u probleme s pritiskom nakon što odradit još par godina kao trener mlađih uzrasta.

Najbolja stvar od svega je ta što je Raul već odlučio kojim tokom želi da njegova karijera ide.
Sjetimo se samo šestog mjeseca 2016. godine kada nije znao što bi radio u budućnosti:
 "Želim biti trener, ali još to nisam osjetio."

No stvari su se promijenile i sada je sigurno kako će Raul preuzeti jedan od omladinskog pogona unutar Real Madrida. Teoretički dio priprema je u jednom dijelu gotov. Jedino što Raulu preostaje je kompletirati svoje licence s UEFA PRO trenerskom licencom. To bi po svemu sudeći trebao dobiti početkom 2019. godine, a onda bi mogao voditi bilo koji klub na svijetu, pa i ovako veliki kao Real Madrid.

Objavi komentar

0 Primjedbe