Lopeteguiev recept za uspjeh u Real Madridu


Era Lopeteguia u Real Madrid je počela, a Real Madrid je prošlog četvrtka obznanio ime svojeg trenera.

Oni su u njemu pronašli svoju zamjenu za Zinedinea Zidanea, a istog čovjeka je otpustio predsjednik španjolskog nogometnog saveza, Luis Rubiales. Stoga, Baskijac već sada može krenuti sa svojim radom.

U poslu sa Španjolskom je pokazao kako može pratiti stope legende, te je dokazao svima da ima recept za uspjeh i za dobru igru koja je uvelike potrebna klubu kao što je Real Madrid.

POZADINA

Lopetegui je trener koji volio proučavati svoje sljedeće protivnike intenzivno i zna što može očekivati od njih.

Često smo mogli vidjeti kako je znao posložiti igrače i izvući najviše od njih preko slabijih strana protivnika, posebice ako pogledamo kako je na utakmici protiv Argentine de Gea proigrao Iaga Aspasa i tako je došlo do pogotka.

On ne ide toliko daleko u pogledu prilagođavanja svoje ekipe drugima, ali koristi male trikove kako bi iskoristio rupe protivničkim ekipama.

INOVACIJA

Igrači Španjolske su volje način rada Lopeteguia jer je treninge nacionalne vrste napravio zanimljivijim i uzbudljivijim.

On je želio izbjeći dosadu i napraviti interesantne stvari u nacionalnoj vrsti, a to će vjerojatno napraviti i na Valdebebasu.

MENTALNA PRIPREMA

Lopetegui uvijek želi motivirati svoje igrače i pomoći im na bilo koji način, a to uključuje i podizanje njihovog morala uoči utakmice i tokom iste.

Od motivirajućih priča prije utakmice, pa sve do organiziranih sastanaka tokom sezone, te razgovora s igračima. Uvijek je bio dobar s tim da drži momčad na okupu.

S tim da je se dokazao na toj razini vjerojatno ne bi trebao biti iznenađen ili nespreman u tom pogledu.

KORIŠTENJE KAPETANA

Lopetegui je uvelike podržavao kapetane Španjolske i puno ih je koristio, a to možemo vidjeti kroz samu važnost Sergia Ramosa u ekipi La Roje.

Ramos je isto tako kapetan Real Madrida i možemo za njega reći kako je on taj koji drži svlačionicu ujedinjenom, sreća je za Lopeteguia što će ponovno na raspolaganju imati istog kapetana.

PROSTOR ZA IGRAČE

Koliko god da se Lopetegui slagao dobro s igračima Španjolske, svejedno im je dao prostora da sami pokušaju razgovarati i pričati s međusobno o akcijama na terenu.

Ne voli preopterećivati svoje igrače s puno poruka, te mu je jasno kako oni trebaju imati svoj prostor i svoje vrijeme koje će oni koristiti kako žele.

Isto tako, sviđa mu se kada oni sami za sebe razmišljaju i kada sami donose odluke.

Objavi komentar

0 Primjedbe