Cristiano Ronaldo je na utakmici protiv Irana imao sjajnu priliku za produžiti svoj niz i svoj golovni konto na tekućem Svjetskom Prvenstvu.

Ne trebamo ni spominjati kako je Ronaldo sjajno otvorio Svjetsko Prvenstvo u Rusiji s hat-trickom protiv Španjolske na prvoj utakmici svoje nacije, a došao je i do 4. pogotka nakon što je Portugal Savladao Maroko s 1:0.

Da Iran neće biti lak protivnik kazala je povijest jer su to nogometaši koji se srcem bore na terenu do posljednje daha, a slobodno si smijemo dopustiti govoriti o nesretnom porazu od Španjolske od 1:0.

I uz to, to je bila ujedno i država kojoj je Ronaldo postigao svoj prvi pogodak u dresu svoje reprezentacije.

Prvo poluvrijeme možemo opisati na zanimljiv način jer je Portugal pokušavao postići pogodak, imao je prilike, ali gol je uslijedio gotovo na samom kraju utakmice.

Ricardo Quaresma je na samom kraju prvog dijela prekrasno poentirao nakon duplog pasa s vanjskim dijelom kopačke. Pogodio je s ruba 16 metara i tako postao drugi igrač Portugala (poslije Ronalda) koji je postigao pogodak za Portugal na ovom Svjetskom Prvenstvu.

Ronaldo je isto tako imao priliku svoj konto golova podići na broj 5, kada je u drugom dijelu nakon pregleda VAR-a sudac dosudio penal za njegovu ekipu.

Nakon prijašnjih nastupa i onog što smo vidjeli u prve dvije utakmice (posebice u prvoj protiv Španjolske) svi smo očekivali da će Ronaldo sigurno zabiti ovakvu priliku.

No Ali Beiranvand je odlično pročitao Ronalda i uz manje poteškoće je na kraju uhvatio loptu koju je odaslao kapetan Portugala.

I nije trebalo dugo čekati kako bi se povodom toga oglasio Gary Lineker na svom Twitter profilu.

Ovako je to prokomentirao standardni kritičar igrača Real Madrida:
Ronaldo je promašio penal. On nije kao Harry Kane, zar ne? ;)

I tu je aludirao kako će Kane biti taj koji bi mogao titulu najboljeg strijelca Svjetskog Prvenstva ponijeti kući.

Alan Shearer se isto tako na vrlo sličan način oglasio po tom pitanju.

 @HKane trenutno radi (emoticon mahanje) oko svoje hotelske sobe! #Ronaldo #IRNPOR #goldenboot

Svi znamo da je Kane postigao hat-trick protiv Paname s dva penala i jednim sretnim odbijancem. I s tim možemo reći kako je on svoje jedanaesterce izveo mnogo uvjerljivije nego Ronaldo ovaj svoj protiv Irana.

Možda će ovaj promašaj nešto sretnijim učiniti Lea Messija, koji je isto tako promašio jedanesterac na utakmici protiv Islanda.

I u ovom trenu Kane je vodeći na listi najboljeg strijelca Svjetskog Prvenstva, no prerano je za otpisati Cristiana Ronalda.