3 razloga zbog kojih Antonio Conte ne smije doći u Real Madrid


Nakon što je Zidane dao ostavku na poziciji prvog trenera Real Madrida, pitanje je tko bi mogao biti njegov nasljednik. Po ovim stvarima, Real Madrid uopće ne razmatra Contea kao mogućeg kandidata.

Zinedine Zidane je 5 dana nakon što je s Realom osvojio 13. titulu najelitnijeg nogometnog natjecanja, odnosno 13. uzastopnu, dao otkaz i tako šokirao nogometni svijet, a nakon odlaska francuskog stručnjaka, počela su se redati brojna imena vezana za njegovog nasljednika na klupi najboljeg Kluba na svijetu.

Najveće šanse ima trener Tottenhama Mauricio Pochettino, no argentinski stručnjak je nedavno potpisao novi ugovor s Tottenhamom, dok se druga opcija u pogledu Allegrija ista smanjila jer on želi ostati u Juventusu. Klupska legenda, Guti, isto tako je impresionirao u mlađim uzrastima, ali svi vjeruju kako on nije jedan od kandidata i kako bi bilo prerano da on preuzme kormilo prve ekipe.

I onda je na red došlo i ime Antonija Contea, ali prije nego ga zaposle Real Madrid bi morao razmotriti neke stvari prije nego ga zaspoli. Recimo, kada stvari krenu po zlu, Conte u javnosti optužuje upravu, a ako pogledamo klub kao što je Real Madrid, onda po tradiciji nitko nije veći od Kluba i to se definitivno ne bi dobro poklapalo.

Conte je u sklopu FA Cupa porazio Manchester United, tako da tehnički Conte ostaje trener koji je u svakoj sezoni podigao poneki trofej. Iako njegovo vrijeme koje je proveo kao trener "Bluesa" nije nešto s čim bi se mogao pohvaliti. Zapravo ono što je najgore iz svega tog, a Real Madrid mora napraviti, jesu transferi koje je odradio kao trener londonskog kluba.

Mi donosimo tri razloga zbog kojih Real Madrid ne bi trebao zaposliti Anotnija Contea.

1) NEINSPIRIRAJUĆ STIL IGRE

Madrid je Klub koji protiv bilo koga moraigrati jako dobar nogomet. Iako iza sebe ima velike uspjehe, Conte je u pogledu taktike dosta rigidan trener i on nije sklon ovakvim stvarima nego se drži uvijek svoje taktike. Isto tako, on u obrani gotovo uvijek igra s tri igrača, a u ovom trenu Real Madrid ne izgleda kao klub u kojem bi to bili dobro napraviti.

Iako je njegov nogomet efektivan, jednostavno nije toliko za gledatelje. U svojoj prvoj sezoni sa Chelsea-jem igrao je napadački nogomet, ali u ovoj posljednjoj mogli smo vidjeti koliko je pribjegao defenzivi, a to smo mogli vidjeti protiv Uniteda u finalu FA Cupa. Njegove taktike i zamisli ponekad izgledaju smiješno i naivno.

Nakon što je prodao Nemanju Matića, Conte je tražio da se u klub dovede Tiemoue Bakayoko. On je tražio od njega da igra defenzivnog veznog, a on to ne može jer je Box To Box Midfielder. Kasnije se odlučio na toj poziciji za Kantea i Fabregasa, što isto tako nije funkcioniralo najbolje jer su primali previše golova preko kontra napada.

Prije Božića prošle sezone odlučio se za formaciju 4-3-3. Nakon što je u prvom mjesecu kupio Oliviera Girouda, počeo je forsirati isto tako nešto dosta čudno, a to je Hazard na poziciji lažne devetke. Najveće mane te taktike vidjele su se protiv Barcelone od koje je ispao u osmini finala Lige Prvaka.

 "Kada smo napustili teren, imali smo dojam da smo trčali, ali da nismo igrali nogometnu utakmicu. To je prava šteta." - to je rekao sam Eden Hazard kada je Chelsea izgubio od Manchester Cityja, a igrao je na poziciji lažne devetke.

Zidane je tu bio taktički smisleniji i znao je na koji način treba ostvariti vezu sa svojim igračima, te kako ih upravljati, a onda tu dolazi točka broj 2.

2) LOŠE UPRAVLJANJE EKIPE

Kada ste trener Real Madrida, tada si ne smijete dozvoliti nikakvu vrstu distance s igračima. Jer upravo je to bila stvar zbog koje su mnogi trener napustili Real Madrid. Ovdje je držati momčad sretnu prilično važno. Tim se izvrno poslužio Zidane jer je s igračima sotvario sjajan odnos, pa čak i s onima koji nisu regularni starteri. Conte je s druge strane u potpunosti profesionalan i nema naviku tako se zbližavati s igračima.

Takav pristup nije onaj pravi u Madridu jer se ovdje na trener gelda kao na sponu između uprave i igrača. A tada bi igrači kao što su Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, pa i Marcelo napravili sve kako biokrenuli svlačionicu protiv njega ili bi čak nasputili Klub, ako saznaju da je Conte novi trener. I tako na tu situaciju možemo gledati kao na onu problematičnu iz dvije perspektive.

U više navrata, Conte je na klupi ostavio i Girouda i Moratu, te je kao u slučaju protiv Barcelone igrao s Hazardom na poziciji lažne devetke. A bivši trener Juventusa je sklon svađama s igračima koji ne prihvaćaju način njegovog rada i njegove filozofije, kao što je bio slučaj s Davidom Luizom i Diegom Costom.

3) NEDOSTATAK EUROPSKOG PEDIGREA

Iako bilježi izvrsne rezultate u pogledu ligaških natjecanja, ne možemo reći kako se Conte ima s čim pohvaliti u Europi. Za Klub koji osvaja Ligu Prvaka iz zabave, ni iz ove perspektive Conte nije trener za Blancose. Najbolja sezona u pogledu Lige Prvaka bila je ona 12/13 kada je u četvrtfinalu s Juventusom ispao od Bayerna. Tu je Bayern protutnjao Juventusom s 4:0.. Te su poslije postali prvaci.

Prošle sezone, sveukupnim rezultatom Chelsea je izgubio s 4:1 od Barcelone u osmini finala Lige Prvaka. Iako se od Reala svake godine očekuje da osvoji Ligu Prvaka, polufinale je faza do koje Real Madrid mora doći.

Kada pogledamo ove stvari, onda možemo zaključiti kako bi Conteova era u Realu mogla završiti katastrofalno. Kao brak kojem je suđeno da propadne.

Objavi komentar

0 Primjedbe