Zidane protiv Seville odmara ključne igrače


Među 18 igrača koji konkurišu za Sevillu nema Ronalda, Navasa, Marcela, Varanea, Modrića, Krossa...

Zinedine Zidane, trener Real Madrida objavio je imena 18 igrača na koje će računati u večerašnjem ogledu La Lige u gostima kod Seville.

Među odabranima nema ključnih Realovih igrača koje je Zidane očigledno odlučio odmoriti za 26. maj i finale Lige šampiona protiv Liverpoola, prenosi Anadolu Agency (AA).

Francuski trener u tim za Sevillu nije uvrstio prvu vedetu Portugalca Cristiana Ronalda, što je i očekivano s obzirom na povredu zgloba koju je dobio u nedavnom ogledu sa Barcelonom.

Osim Ronalda među 18 odabranih nema ni Keylora Navasa, Marcela, Raphaela Varanea, Luke Modrića i Tonija Kroosa. Strateg Madriđana nije želio rizikovati ni sa dvojcem koji se oporavlja od povreda Dani Carvajal i Isco, dok Garetha Bale nema zbog suspenzije.

Spisak igrača:


Real uoči finala Lige šampiona očekuju još tri utakmice u domaćem prvenstvu. Osim večerašnjeg duela sa Sevillom, igraće još protiv Celte i Villarreala.

Real Madrid je trenutno treći u La Ligi sa 72 boda, 15 manje od lidera Barcelone i tri manje od drugoplasiranog Atletico Madrida. Plasman Reala u Ligu šampiona nije upitan, jer je petoplasirani Real Betis udaljen 13 bodova.

Finale Lige šampiona između Reala i Liverpoola igraće se 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Objavi komentar

0 Primjedbe