Sve jasno, Zidane ne krije tim za Kijev, ova trojica igrača sigurno neće biti u startnoj postavi!



Zidane je očekivao Liverpool u finalu i zna samo jedan način da im se suprotstavi. To podrazumjeva promjene u timu, jasno je šta će Real učiniti...

Sada kad je poznat protivnik za Kijev, Real sve misli okreće ka ovom meču, jednostavno u ligi nemaju za šta da igraju, Zidane će maksimalno odmarati tim, neće rizikovati ništa, jer već u glavi ima startnu postavu za duel sa Liverpoolom.

Praktično se već zna, koja trojica igrača neće biti u sastavu s obzirom na to šta planira Francuz.

Mjesta nema za Garetha Balea koji je praktično u drugom planu, ali ni za Isca, jer će se trener Reala opredijeliti za defanzivniji pristup. Uz to, Kovačić se seli na klupu, Casemiro, Modrić i Kroos bit će trio na sredini terena.

Cilj je da se opreznom igrom praktično pusti Liverpool da napadne svojim presingom i iskoristi nesavršenost odbrane Liverpoola.

Zidane želi čvrst pristup, više defanzivnih igrača u postavi, tako će, s obzirom da se Carvajal vraća u postavu poslije povrede, Lucas Vazquez činiti trio sa Benzemom i Ronaldom, on može da pokrije defanzivno bok i da doprinese mnogo više u odbrani od Isca i pogotovo Balea.

Što se Karima Benzeme tiče, tu nema nikakve dileme, on će početi meč u Kijevu, a pozicije su mu učvršćene golovima koje je dao Bayernu.

Zidane i dalje garantuje da Benzema neće napustiti klub na ljeto...

Objavi komentar

0 Primjedbe