"Slučaj Isco" ponovo otvoren?


Reprezentativac Španije i fudbaler Real Madrida, Isco (26), spada u red najboljih svjetskih fudbalera, bez sumnje. Ipak, u Realu se još nije izborio za status standardnog prvotimca, zbog velike konkurencije u ekipi.

Često su se po medijima provlačile informacije kako je sam fudbaler zbog toga nezadovoljan, kako smatra da zaslužuje da igra i da bi mogao da promijeni sredinu ukoliko ne dobije veće minute.

Nakon još jedne sezone u kojoj Isco nije bio među najstandardnijijma, ponovo se spekuliše o njegovoj budućnosti. Naime, španski list "Sport" prenosi informacije "El Chiringuito", koji tvrdi da je Isco ponovo izrazio želju da napusti Santiago Bernabeu.

On navodno smatra da se ništa u međuvremenu nije promijenilo i da zaslužuje mnogo veću minutažu, pa da će zbog svega ovog ljeta potražiti novi izazov.

Raširenih ruku ga čeka Pep Guardiola, koji ga cijeni još iz vremena kada je nastupao za Malagu i volio bi da ga preseli u redove Manchester Cityja.

U Engleskoj bi dobio i veliku povišicu, pretpostavlja se i duplo veću platu, a trenutno zarađuje šest miliona eura godišnje, što je daleko od najplaćenijih fudbalera kraljevskog kluba.

Ipak, Iscov prvi motiv nije finansijske prirode, on jednostavno želi da se igra standardno i ako Real to ne može da mu ponudi, ima ko može i to na najvišem nivou.

Njemu je Premier liga izuzetno primamljiva, a smatra i da bi se sa svojim stilom odlično uklopio u Engleskoj.

Real ipak ne želi da ga proda, u posljednji ugovor stavili su mu otkupnu klauzulu od pola milijarde eura, a to jasno niko nije u stanju da plati.

Jedino sam igrač može da ih natjera da se predomisle, ako po svaku cijenu bude želio da ide, ili da evenutalno neko ponudi svjetski rekord za usluge španskog reprezentativca.

Objavi komentar

0 Primjedbe